fredag 23 september 2011

Pieniä iloja Smä glädjeämnen

Eilen puoliltapäivin ilma kirkastui ja aurinko rupesi hellittelemään meitä taas vaihteeksi. Vaikka onhan sitä aurinkoa saatu tänä kesänä aivan tarpeeksi minun mielestäni. Iltapäivällä pääsin lapsenvahdiksi, kun yksivuotiaan vanhemmista toinen oli töissä ja kotona oleva halusi tehdä rakennushommaa eteenpäin. Energiaa tällaisella vuoden vanhalla poikasella riittää. Lähdimme ulos kun ilma oli niin kaunis, ruokimme kaneja (harmittaa kun ei tullut kamera mukaan), katselimme ympärillemme puutarhassa, vähän tutkimme ulkona olevia leikkikaluja, kuten polkuautoa ja muita poljettavia vehkeitä. Sitten koulusta tulleet kaksoset halusivat pikkuveljen mukaan hyppelemään hyppymatolle ja voi sitä riemua! Kameraa kaipasin taas, että olisin saanut hänen ilmeensä ikuistettua.
Tänään on myös ollut ulkoilupäivä, koska on aurinkoista ja kuivaa ja lämmintäkin lähes 15 astetta varjossa. Länsituuuli kyllä puhaltaa reippaasti, mutta ei se haittaa. Pyykit kuivuvat nopeasti narulla auringossa. Ruohonleikkuukin käy paikoilla, mihin aurinko ja tuuli sopii. Aamulla pesin viimeisetkin ikkunat, saunan ja suihkuhuoneen. Joten sekin urakka on pulkassa. Huomenna pitäisi olla edelleen samanlaista, joten ehkä saan istutettua joitakin taimia ja muutenkin ulkona oltua.

Sedan tolvtiden igår har det varit uppehåll och soligt väder. Sol har vi haft alldeles tillräckligt ändå i sommar tycker jag.
På eftermiddagen i går behövdes mina insatser som barnvakt.  Så jag hade glädjen att ha en ettåring till sällskap hemma hos honom. Vi var ute förstås när det var så fint väder, matade kaniner, han hoppade på studsmattan med sina syskon. Och gick, och gick. och tittade på allt inom synhåll. Också vattenpölarna som låg kvar på asfalten intresserade enormt. Vilken energi en ettåring har! Tyvärr hade jag inte kameran med!
I dag har det vackra vädret fortsatt. Tvätten har torkat ute på kort tid.  Också gräset hag klippts på ställen, där det blåser och är soligt; där har det varit tillärckligt torrt. I morse tvättade jag de sista fönstren i huset, det i bastun och ett i duschrummet. Så det är klart det också! Skönt, bara njuta av att se de rena rutorna! Större glädjeämnen behöver man inte här i livet!!

6 kommentarer:

 1. Mummulla on ollut mukava puuhapäivä.
  Seuraavalla kerralla se kamerakin tarttuu mukaan.
  Mukuksujen touhuista saa ihania hyvänmielen kuvia.
  Mukavaa viikonloppua!

  SvaraRadera
 2. Kuulostaapa mukavalta :) Paljon olet saanut tehtyä lapsenhoidon lisäksi ja niin ihana ilmakin siellä ollut. Meillä sataa yhä vain... no ehkä viikonloppuna on jo kuivempaa.

  SvaraRadera
 3. Oikeastaan pitäisi ottaa kamera mukaan aina, mihin sitten lähteekin, sillä koskaan ei tiedä, mistä valokuvaamista ilmestyy. Mukavaa viikonloppua sinullekin!

  SvaraRadera
 4. Anja, aina sitä jotain tekemistä keksii. Ilma on todella ollut suloinen, myöhäiskesän ihanuutta. Vuoroin sadetta ja vuoroin paistetta. Mukavaa viikonloppua!

  SvaraRadera
 5. Tykkään kaikista blogeistasi, mutta tätä ajattelin ensi sijaisesti. Nyt ei tullut sitä haittavaroitustakaan.

  SvaraRadera
 6. Marleena, kiitos kun tykkäät! Poistin haittavaroituksen aiheuttaneen blogin (toistaiseksi) blogilistaltani.

  SvaraRadera