lördag 10 september 2011

Näyttelyssä På en utställning

Suurinpiirtein "kätteni työt " on nimeltään näyttely kunnan toisella nuorisoseuran talolla. Eilen se järjesteltiin ja tänään oli avajaiset.
"Mina händers verk" är temat för en utställning på ungdomslokalen Högtomt. I går lämnades verken in, idag var det "vernissage".
Mukana on käsitöitten harrastajia, niin miehiä kuin naisia, mitä erilaisimpia käsitöitä. Myös taiteilijoita tauluineen. Pihalla on  tulijoita vastassa moottorisahalla muotoiltuja puupatsaita. Sisällä avautuu varsinainen ahkeruuden, kauneuden ja harrastajien ilon maailma.
Handarbetande kvinnor och män visar upp sina händers verk. Med finns också tavlor. Ute vid ingången hälsar trästatyer formade med motorsåg besökarna välkomna. Inne väntar en speciell glädjens värld som  flitiga  händer har skapat.
Gretel virkkaa isoäidin ruutuja, mutta hän on myös kutonut kankaita, kirjonut ja nimikoinut lakanoita, virkannut pitsejä, ommellut (mökkitekniikalla?) patalappuja ym. ym. Tässä hän kertoo töistään.
Gretel sitter och virkar mormorsrutor, samtidigt som hon berättar om sitt intresse. Hon har också vävt, virkat spetsar till lakan, sytt grytlappar mm bland allt annat.
En muista näiden tekijän nimeä, siis juhannussalkoja pienoiskoossa sekä veneitä. Ainakin veneiden tekijänä oli varmasti mies.
Midsommarstänger i miniatyr och träbåtar.
Lisää kirjontatöitä. Valitettavasti en kirjoittanut ylös tekijöiden nimeä. Kaunista ja taidokasta. Jossain kuvissa näkyy kyllä tekijän nimilappu, kuten tässäkin.(Klikkaa kuvaa suuremmaksi)
Mer vackra handarbeten. Jag skrev inte upp namnen på  upphovskvinnor och -män. Här syns dock namlappen. (klicka bilden större)
Miehistä käsityötaitoa. Tekijä myös entisöi huonekaluja.
Upphovsmannen till de här arbetena renoverar också  gamla möbler.
Isojen päiväpeitteiden virkkaaja on nykyään 91-vuotias ja virkkaa edelleen. Tässä on ainakin viisi erilaista päiväpeittoa, lapuista näkee. Erilaisia valkoisen sävyjä sekä keltainen.
Hon, som har virkat alla de här sängöverkasten, är nu 91 år gammal och fortsätter och virka.
Koritöitä ja -maalausta Korgarbeten och -målning
Aivan uskomattoman paljon tehdään käsillä kaikenlaista kaunista ja hyödyllistä.
Jatkoa seuraa...
Otroligt mycket utförs det allehanda vackra arbeten i hemmen ute i landsbygden.
Fortsättning följer...

4 kommentarer:

 1. Voi ompa ihana näyttely. Minä rakastan noita kädentaitajia ja niiden monia erilaisia osaamisia. Hauskaa, että on miehiäkin mukana kun yleensä vain naiset tuovat töitään näytille. Aivan ihanan näköisiä nuo päiväpeitot ja kirjotut liinat. Kaikkia tosi kaunista.

  SvaraRadera
 2. Oikeastaan aika monta miesnäytteillepanijaa näytti olevan mukana. Kun otetaan tietysti mukaan ulkona olleet puuveistokset myös, kaikkia en vielä esitellytkään. Tulee niin pitkät postaukset. Ajatella, mikä työ on yhdenkin tuollaisen päiväpeiton kanssa!

  SvaraRadera
 3. Tosi kivan näköisiä kaikki erilaiset käsityöt mitä kuvissa näkyy, taidokkaita ovat. Kyllä vain, päiväpeitteiden virkkaamiseen on kulunut hurjasti aikaa.

  SvaraRadera
 4. Minuun itseeni tekee aina suuren vaikutuksen nähdä nämä kaikki ahkerien käsien työt. Niihin on pantu niin paljon aikaa ja vaivaa, harrastettu pitkinä talvipuhteina. Talvien pimeys ja pakkanen ei ole lannistanut tekemisen intoa!

  SvaraRadera