onsdag 14 september 2011

Myrskyä ja joogaa Storm och yoga

Myrsky meitä riepottelee. Yöllä on satanutkin, mutta ei muuta. Sähköä on ainakin toistaiseksi. Puut huojuvat kyllä reippaan näköisesti. Tänään, jos ei hirveästi rupea satamaan, on oltava ulkotöissä. Pitää korjata rannasta pois viimeisetkin kesän kalusteet. Jos ei tuuli ole vienyt jo mennessään. Ei kylläkään, koska tuuli puhaltaa rantaan päin.
Yöt pimenevät ja pitenevät. Ensi viikon perjantaina on syyspäiväntasaus, sen jälkeen pimeä vie vuorokaudesta aina isomman palan.
Pimenevässä syksyssä olen suunnitellut harrastaa jogaa. Olin eilen ensimmäisellä joogatunnilla. Jooga auttaa rentoutumaan, samalla kuitenkin tehokasta jumppaa.
Varmaan kestää jonkin aikaa, ennenkuin pystyn tällaiseen suoritukseen (kuvan norppasin netin artikkelista). Kuitenkin olin jo eilisen tunnin jälkeen väsynyt, suorastaan uninen. Pakko mennä aikaisin nukkumaan ja nukuinkin yhdeksän tuntia putkeen!
Nyt aamulla tuntuukin jo virkeämmältä.

Stormen har farit över oss. På natten har det regnat, men ström har vi fortfarande fast träden vajar nog ganska vilt. I dag hoppas jag kunna vara ute ändå litet, kanske bärga in alla sommarsakerna från stranden. De finns kvar hoppas jag, för det blåser mot stranden.
Nätterna blir mörkare och längre. På fredag nästa vecka har vi höstdagjämningen, då tar mörkret allt större bit från dygnet, ända till mars månad.
I mörkret har jag tänkt lära mig litet av yoga. Var igår på första lektionen, blev så avslappnad och trött, att jag måste gå och lägga mig tidigt och sov 9 timmar i streck! Effektiv träning var det. Bilden har jag lånat från nätet. Det tar tid innan jag kan utföra motsvarande rörelser!

12 kommentarer:

 1. Det är skönt med höststormar också och så skönt det låter att få sova nio timmar i ett sträck. Härligt. Yoga verkar vara någonting för mig också men det får vänta ett tag framöver...ett år eller så:)
  Hoppas du får en fin höstdag!

  Karin

  SvaraRadera
 2. Nu med hösten och stormar och mörker kan vi börja vända oss mera inåt igen och ta det lugnare. Fast det dröjer ännu hos er med att ta det lugnare. Yoga är en hjälp till att koncentrera sig. Fin höstdag hoppas jag att du har också!

  SvaraRadera
 3. Jooga on hurjan hyvää voimistelua ja on keholle kokonaisvaltaista hyvää tuova elämäniloa.

  SvaraRadera
 4. Niinhän se on:) Aloittelin vähän itsekseni netin avulla, mutta ei se ole aivan samaa. Minulle se tuo myös vaihtelua arkiseen kävelemiseen.

  SvaraRadera
 5. Hej Sirkka! Jag hittade din blogg via Pettas! Du har en fin blogg som jag kommer att hälsa på flera gånger!

  SvaraRadera
 6. Hej Lisbet! Vad roligt, att du hittaden vägen hit via Pettas! Du är så välkommen att hälsa på här på min blogg. Tack att du kommenterade ditt besök. Då kan jag komma och besöka din blogg också!

  SvaraRadera
 7. minäkin yritin joogaa pari kertaa olen käynyt.. en enää kyllä ikinäs pysty niihin vaikeisiin asentoihin.. huh..nyt on selkä tulehtunut , on tauko käyn vain uimassa se ei rasita likaa.. mistä lie suuttunut selkäni nyt en jaksa edes istua tunia kauemmin koneella..

  SvaraRadera
 8. Saa nähdä, kuinka meikän käy sitten... On ollut nimittäin myös selkä kipeänä, vaikka en kyllä usko sen johtuvan tuosta eka kerran joogastakaan. Uinti on varmaan selällekin sopivaa. Harmi selkääsi, toivottavasti se siitä asettuu! Minäkin yritän olla liikkeellä. Kiva, kun kävit kommentoimassa!

  SvaraRadera
 9. Ihailen suunnattomasti notkeita immeisiä, kadehdinkin.Itse olen jäykkä kuin puupökkelö. fibromyalgia kiusana ja aamuin niin jäykkänä ettei heti edes puettua saa.Vesijumppa/kävely liikuntamuotoni. Luonnossa liikkuminen myös. Ihana että vielä sentään metsäpoluillekin pääsin. Marjat ja sienet poimittu talvivaraksi itselle ja lapsillekin.

  SvaraRadera
 10. SinikkaHelena, pääasia että liikutaan. Hyötyliikunta ulkona luonnossa on tehokasta koko ihmiselle, niin keholle kuin mielelle. Ja todella hyödyllistä kuten marjavarastot kertovat. En voi kuvitellakaan esim. että itse joskus tekisin tuollaista liikettä kuin tuossa kuvassa on:) Mutta mahdollisuuksien mukaan.

  SvaraRadera
 11. Hetken jo arvuuttelin sinun vääntyneen tuollaiseen asentoon ;)))
  Mukavia syyspäiviä sinulle.

  SvaraRadera
 12. Ja-a, TeSa, ei ole pelkoa sellaisesta! Kiitos, samoin sinulle:) Toivoisin leutoa syksyä ja talvea (vaan kun ei voi toivoa).

  SvaraRadera