fredag 9 september 2011

Syksyisiä askareita, kuten sienessä käyntiä. Toissapäivänä, kun sade ja aurinko vuorottelivat, lähdin katsomaan, oliko ilmestynyt uusia kantarelleja. Kauniin ilman vallitessa keräilin kassiin reilun saaliin, sitten alkoi sataa ja loput keräsin sateessa. Se siitä.
Lupasin parinkymmentä tuijan tainta pois, loput istutan tänne rantaan menevän tien varteen, molemmille puolille, sopivin välein. Muutaman taimen kerrallaan, tähän mennessä kahdeksan.
Ikkunoiden pesemistä. Tähän mennessä viisi ikkunaa, jokaisessa kahdeksan pintaa pestävänä. Lisäksi yksi ovi-ikkuna, kaksi plus kaksi pintaa. Peseminen sinänsä ei ole konstikaan, mutta kiipeileminen  tikkailla ylös ja alas ottaa jalkoihin ja onhan se aikamoista tasapainoilua. Mutta hiljaa hyvä tulee, eli teen muutaman ikkunan kerrallaan.
Tänään oli kaunis aurinkoinen ilma. Puut odottavat halkomistaan, mutta vielä niitä kauniita ilmoja tulee muitakin.

4 kommentarer:

 1. Nämä syksyn säät ovat sitten mielenkiintoisia, kun ei koskaan voi tietää milloin saa hyisen sadekuuron niskaan.
  Kokeiles pitkää mopinvartta ikkunalastan heiluttajaksi niin säästyy kapuamisilta ylös & alas.
  Kaunista viikonloppua!

  SvaraRadera
 2. Hyvä neuvo, mutta voi olla paikoitellen hankala toteuttaa jos ei viitsi huonekaluja siirrellä. Mutta varteenotettava juu! Olisikohan kaapissa vaihdettavaa, sopivaa vartta... Taas on hyisiä kuuroja vuorotellen auringonpaisteen kanssa.Kiitos ja mukavaa viikonloppua!

  SvaraRadera
 3. Vähän samanlaisia puuhia kuin minullakin, ikkunat on pesty ja sateessa keräsin sieniä, oikeestaan eihän se haittaa, kun kotiin pääsee, saa kuivaa päälle kuitenkin :)
  Mukavaa lauantaita!

  SvaraRadera
 4. Eihän sade mitään haittaa, kuten sanoit, kun pääsee heti vaihtamaan kuivat vaatteet päälle:) Aurinkoista sunnuntain ehtoopäivää!

  SvaraRadera