lördag 20 augusti 2011

Aamulla

satoi ja illalla sataa, mutta puolenpäivän jälkeen oli pilvipoutaa niin, että kastetoimituksen aikana ja sitä ennen oli kuivaa. Emme kastuneet paikalle mennessämme ja itse kastekin voi tapahtua ulkona terassilla. Oli lämmintä ja tyyntä. Ympärillä kaunis rantamaisema kallioineen, niemineen ja saarineen.
Valitettavasti kamerani on heilahtanut. Alhaalla rannassa nuoriso on laiturilla leikkimässä veneiden lomassa. Hetken kuluttua vanhemmat kutsuivat heidät sieltä pois, ettei tulisi kenellekään kylmää kylpyä, tai ainakin märkää.
Emäntä oli koristellut pöydät kukka-asetelmin ja kynttilöin.
Juhlan kohde uinaili päiväunilla niin makoisasti, että hänet oli pakko varovasti herätellä jotta päästiin alkamaan. Hän kestikin huomion kohteena olemisen hyväntuulisena, kunnes sitten rupesi ihmettelemään, kun pää kasteltiin kesken kaiken hauskuuden. Mutta loppujen lopuksi sekin otettiin vastaan vain pienellä vastalauseella.
Sitten olikin vapaan ohjelman vuoro, me vieraat saimme nauttia maistuvan lounaan ja katsella terassin ikkunoista aukeavaa kaunista merenrantamaisemaa. Haikarakin lensi kuin tilauksesta yli. Vesilintuja näkyi kauempana lahdella.
Kotiin lähdettäessä satoi taas jo aika reippaasti.
Kuvia ei kone ota vastaan enempää.  

2 kommentarer:

  1. Loppukesä on selvästi kun sääon niin vaihtelevaa. minäkin istuskelin pari tuntia terassilla vaivanpeiton reunoja viimeistellen.

    SvaraRadera
  2. Sirkkis,
    Kovin on vaihtelevaa säätä, mutta toistaiseksi pysynyt lämpimänä. Vauvanpeittoako olet viimeistellyt! Mukavaa, kun voi istua vielä ulkona tekemässä. Minullakin menossa isoäidinneliöiden yhteen virkkaaminen peitoksi. Siitä ehkä tulee lahja.

    SvaraRadera