torsdag 25 augusti 2011

Aamukävelylenkki Morgonpromenad

Olisi pitänyt olla kamera mukana kävelyllä, olisin päässyt ottamaan hienoja lähikuvia hevosista!  Oli nimittäin kolme hevosta päässyt karkaamaan aitauksestaan ja astelivat nyt kaikessa rauhassa eräällä pellolla tien varressa. Vähän mietin, uskallanko kävellä ohi, mutta hevoset eivät olleet moksiskaan minusta, katsoivat vaan kiinnostuneena, mutta kävelin rauhallisesti ohi ja nekin jatkoivat syömistään.  Niitä oli kaksi kaunista, isoa (tai normaalikokoista) lämminverihevosta, tummanruskeita ja niiden seurana pieni poni, jonka tukka heilahteli somasti sen kulkiessa, sillä oli myös valkoiset "sukat". Tien varteen oli pysähtynyt jo yksi taksi ja toinen henkilöauto. Molempien kuljettajat  soittelivat mahdollisille omistajille, kuitenkin tuloksetta. Jatkoin kierrostani ja kotisuoralle päästyäni tuli eräs naapuri, sitten toinenkin, molemmat etsien näitä hevosia. Heidän ilokseen voin kertoa, mistä löytävät etsimänsä.
 Kuvattavaa olisi ollut muutakin, esim. erään talon maitolaituri. Se on rakennettu aivan vain koristemielessä, käytännön tarvetta siihen ei ole. Laiturille on aseteltu maitotonkka, niinkuin ennen vanhaan oli tapana, sitten siinä on pari kukkaruukkua  ja ruukkujen välissä seisoo lehmä, pienoispatsas, joka tarkastelee ohikulkevia siinä märehtiessään. Oikein mukavaa silmänruokaa.
Ja vielä eräs postilaatikkoasetelma olisi ikuistettava. Siinä on tehty kaari vankasta kettingistä, kuin ankkurikettingistä, joka on maalattu mustaksi. Kaaren korkeimmalle kohdalle on ripustettu kukkiva kukkaruukku. En kyllä tiedä, kuinka kettinki on saatu "jäykistettyä" tuohon asentoon. Kaaren sisällä poikittain on vaakasuorassa kiinnikelauta, jossa on pari postilaatikkoa kiinnitettyinä.

Tyvärr hade jag ingen kamera med mig. Annars hade jag fått fina bilder på två hästar och en ponny, som hade rymt från hemhagen och gick lösa på en  åker vid vägen. En bild på en "mjölkbrygga" som har byggts till glädje för förbipasserande, där det står en gammaldags mjölkflaska, blommande blomkrukor och en kossa, en figur som tittar ut mot vägen.
Likaså hade jag kunnat plåta en ställning för postlådor. Den är konstruerad av en grov kätting, i en styv både,  på högsta stället hänger en blomkruka, under den postlådorna.

4 kommentarer:

 1. Sepäs onkin ollut mielenkiintoinen kävely. Vaikkei kuvia olekaan, niin hyvin voi nuo asiat nähdä mielessä kun kerroit :)

  SvaraRadera
 2. Olihan se hieman epätavallinen retki! Hyvä, että ei aina tarvitse kuvia!

  SvaraRadera
 3. Sinulla oli sitten tapahtumia matkassa ja tietysti noita silmäniloja.

  SvaraRadera
 4. Vaikka kameraa ei olisikaan matkassa, silti seurataan ympäristöstä kaikki silmänilot!

  SvaraRadera