onsdag 25 juli 2012

Hautausmaalla

Hellettä tänään. Lapsenlapset ovat tulleet uimaan, heillä on omia kavereita mukanaan. Tulivat nauttimaan vilvoittelevista vesistä ja leppeästä kesätuulesta rannalla. Tietysti heillä on vanhempia mukanaan, joten minä saan jatkaa omia tekemisiäni.
Siili oli lähtenyt yön aikana omille teilleen. Aamulla oli vain tyhjä makuupaikka rapuna alla (kts. edellinen postaus).
Ostin eilen begonian haudalle vietäväksi. Ihanan punainen.
Kävin viemässä sen tänään. Autolla ajelin, vaikka olisi ollut terveellisempää pyöräillä.  Mutta onhan sinne matkaakin, reilut kymmenen kilometriä suuntaansa, joten mukavuudenhalu voitti.
 Portti rauhaisaan maailmaan. Hautausmaa on tosi hyvin hoidettu. Kaikkialla hoidettua ja siistiä. Käytäville oli tuotu uutta hiekkaa, ehkä haluttu korottaa käytävän pinta ympäröivän ruohikon tasalle. Helpompi ajella ruohonleikkurilla.
Haudalla muratti kasvaa rehevästi. Se on selvinnyt talvien yli (peppar peppar) ja olen saanut sitä leikata ankaralla kädellä, ettei karkaa kiven ulkopuolelle. Istutuksille on varattu vain pieni tila keskellä kiveä. Eihän kiveäkään ole esim vanhemmilla haudoilla kaikilla.
Nyt on väriä vihreän keskellä. Margueritet olivat jo kuihtuneet.

Kotona kukkivat ruukut ja muut.

6 kommentarer:

 1. Me tuon ukko-kullan kanssa teemme usein hautausmaille kävelyretkiä. Niissä on niin rauhallinen ja kiireetön tunnelma ja vielä erittäin mielenkiintoinenki historiallisesti ja paljon kauniita istutuksia.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sirkkis,
   Hautausmaat ovat todella paikkoja, joissa tuntee rauhoittuvansa. Ja on kaunista ja myös mielenkiintoista lukea vanhojen hautojen kirjoituksia.

   Radera
 2. Todella kauniita kukkia - itsekin tapaan usein käydä hautausmaalla ja mieli tosiaan rauhoittuu siellä kulkiessani !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ronja,
   Kiitos! Hautausmaalla ajatukset rauhoittuvat pois kaikesta turhasta hälinästä, keskitytään oleelliseen. Kiitos kommentistasi!

   Radera
 3. Att gå på gravgården är fridfullt. Man stannar upp och minns...
  Blommorna är så vackra, så sommarmättade!
  Ha en fin lördag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lisbet,
   Det är så sant och man blir fridfull(are) själv också när man går där. Sommarmättade, just så är de här blommorna! Tack, det samma önskar jag dig, även en fin söndag!

   Radera