onsdag 21 juli 2010

Uusia kukkia aukeaa

Sillä aikaa, kun olen näperrellyt tietokoneella, on ulkona alkanut kukkia unikko, itsekylväytynyt, maan siirrossa syntyneen multakasan viereen. Ne kai kaikki olivat alueella, jolta multa kuorittiin pois. Mutta siis ne ovat kuitenkin säilyneet hengissä!
Myös ritarinkannus on alkanut kukkia. Sen varret ovat niin pitkiä, että on kurkotettava kameraa ylöspäin kukkien saamiseksi kuvaan. Vieressä vasemmalla valmistelee myös korkea kasvi kukintaansa, nimittäin kultapallo, syksyn kukkija. Näiden väliin on mahtunut vielä ukonhattu, joka on vasta nupussa.


Myös Peace-ruusu valmistautuu avaamaan kukkiaan.

Oregano eli mäkimeirami kukkii suurilla alueilla täällä luonani. Olen antanut sen levitä, osin riittämättömyyteni takia osin siksi, että se on niin kaunis, tuoksuva ja houkuttelee perhosia ja mehiläisiä. Kaiken aikaa oreganojen yllä lepattelee erilaisia perhosia ja surrailee mehiläisiä. Siksi se on niin kiitollinen kasvi pitää.

Terassin rappujen vieressä oleva kukkapenkki: Siinä kukkivat mäkitupakat ja sormustinkukat, kehäkukat, joita on itsekylväytyneinä tulossa lisää, hajuherneet, krassit ym. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar