lördag 10 juli 2010

Talon maalaaminen

Pitkään jatkuneen helleaallon aikana ei juuri paljoa jaksa touhuta, vain pakolliset kuviot. Kuitenkin aikamoisella päivän kestäneellä pinnistyksellä saimme talon lopullisesti ja kokonaan maalatuksi. Viime kesänä maalattiin tikkailta, mutta korkeimpiin kohtiin oli vaikea, jopa mahdoton päästä. Joten neljä päätykolmiota jäi maalaamatta, aikomuksena tehdä se tänä kesänä.


Torstai-iltana tuotiin skylift pihaan odottamaan perjantaipäiväksi suunniteltua maalaamista. Pienellä jännityksellä odottelin päivän valkenemista perjantaiaamuna. Taivaan peitti tummansininen pilviverho. Näytti siltä, että sade alkaa minä hetkenä hyvänsä. Auringon noustua kuitenkin pilvipeite alkoi hajaantua eikä kestänyt montakaan tuntia, kun jo aurinko paistoi täydeltä terältä.Maalarikin saapui paikalle hieman sovittua aikaa myöhemmin. Ensi töikseen hänen oli perehdyttävä skyliftin käytön salaisuuksiin. Kun kaikkien nappuloiden ja vipujen ja vempaimien salat selvisivät, ruvettiin sitten töihin vain.

Toinenkin maalari ilmestyi paikalle lyhyeksi jääneiden yöunien jälkeen. Ja niin homma hoitui helteessä ja auringon paisteessa. Kahdelle sivulle tosin jäi varjoakin auringon kierron mukaan. Terassien yläpuolella olevien kolmioräystäiden uumenista pölähti parvi kiukkuisia ampiaisia maalaajien suureksi harmitukseksi. Kumpikin sai osansa ampiaisten pistoista. Se oli poikieni uhraus hyvän asian eteen. Kolmas pojista oli työvuorossa, joten hän ei päässyt antamaan omaa osuuttaan talkoisiin.


Hantlankariakin tarvittiin: hei, käyksä pesemässä!
T'ämän Kannustalon seinät on maalattu vaalean harmaiksi ja valkoiset osat ovat pellavanvalkoista värisävyä.

2 kommentarer:

  1. Tavattoman kaunis talo. Mikä sen nimi mahtaa olla Kannustalon mallistossa?

    SvaraRadera
  2. Kyllä se minustakin on ihan mukavan näköinen ja oloinen. Nimenomaan yksikerroksisen aikoinaan halusimme. Se on Kannustalon Aurora-malliston yksikerroksinen perusmalli.

    SvaraRadera