fredag 16 juli 2010

Perjantain touhuja

Perjantaiaamuisin on tapanani käydä ensin viemässä kertyneet tetrat, purkit, pullot ja lehdet kierrätyskeskukseen. Siellä oli paikkoja freshattu sitten viime kerran, vanhat containerit oli viety pois ja tilalle tuotu hyvässä ojennuksessa pysyvät uudet säiliöt, joihin työnnetään tavarat pienen muovilla suojatun luukun kautta. Näyttää oikein siistiltä tosiaan, tavarat ovat kenenkään koskettelemattomissa sen jälkeen, kun ne on sisään työnnetty. Eikä kukaan pääse lukemaan enää lehtiä, jotka on sinne heitetty, kuten entisessä containerissa. Ympäristökin oli siistitty. Toivottavasti se pysyykin yhtä siistinä jatkossakin.
Tämän  jälkeen lähden kauppaan, on tavallisesti ostettava jääkaappiin täydennystä. Tiedän sitten, että pärjään näillä ostoksilla ehkä seuraavan viikon puoleen väliin, jos ei mitään odottamattomia tapahdu.
Kaupassa tapasin tuttavan, joka totesi, että heinäkuu on kulunut todellisen laiskottelun merkeissä, on niin kuuma, että ei jaksa tehdä mitään. Ulkona on sitäpaitsi kimpussa heti paarmat ja muut pistäväiset, jos sinne jaksaa raahautua. Uimassakaan ei tule käytyä, merivesi tuntuu kylmältä. Hän sanoi vain käyvänsä suihkussa ahkerasti. Olen todennut saman, paarmat on innokkaana kimpussa, jos vain vähänkään yrittää jotakin tehdä. Siispä kuumuudessa luovutetaan, annetaan olla ja odotetaan parempia, viileämpiä aikoja.

2 kommentarer:

  1. Helteessä en minäkään ole mitään jaksanut puuhastella, mutta hiljattain löysin hyvän, uuden hyönteismyrkyn, joka tehoaa myös paarmoihin ja punkkeihin. Sen nimi on Autan. Ainakin minulla se tosiaan tehoaa niihin paarmoihin ja se on suuri helpotus.

    SvaraRadera
  2. Kiitos vinkistä! Täytyy kokeilla. Olin juuri leikkaamassa ruohoa ja paarmat makustelivat paljailla käsivarsillani ja säärilläni. Kihelmöivät kauan aikaa jälkeenpäin.
    Tällä on myös punkeista harmia, vaikka ei tänä kesänä aivan hirveästi. Johtuneeko sitten edellisestä kunnon talvesta vai mistä.

    SvaraRadera