lördag 20 juli 2013

Sadismia


Maailma on kummallinen paikka.  Käsittämätöntä, että kukaan ihminen voi tehdä viattomalle ja puolustuskyvyttömälle pikku eläimelle tuollaista julmuutta. Voin pahoin lukiessani uutisen.
Uutisessa kerrottiin, että eräs lampaiden kasvattaja on laiduntanut lampaitaan kaupungin kaupungin kupeessa. Ajatuksena samalla hoitaa kaupungin rantoja ja elävöittää maisemaa. Mikä tietysti on erittäin hyvä asia. Mutta, mutta...
.. nyt kuvaan astuu ihminen. Ihminen, joka kutsuu itseänsä ihmiseksi mutta ei osaa toimia harmoniassa luonnon kanssa, vaan jonka on saatava hallita sitä, näyttää voimansa. Joka nauttii aiheuttaessaan kärsimystä. Sadisti.
Karitsalta oli katkaistu takajalat polvien alapuolelta. Se oli saanut liikkua katkaistuilla takajaloilla parikin päivää, ennenkuin omistaja tuli katsomaan lampaitaan ja näki tapahtuneen. Haavat olivat täynnä matoja ja mätää. Mutta karitsa eli. Ja kärsi tietysti.
Vielä ei tiedetä tekijää. Mutta varmuudella joku sen on tehnyt, siistit leikkauspinnat viittaavat siihen eikä onnettomuuteen esimerkiksi.
Käsittämätöntä mielenvikaisuutta.
Joskus vuosien takaa muistan tapauksia täältä, joissa on käyty lampaitten kimppuun ja vahingoitettu niitä.
Nehän eivät ole vaarallisia vaan täysin ihmisen armoilla, heikonkin ihmisen, pahuuden vallassa olevan ihmisen.

Lammet kan ha lidit i två dygn - Ålandstidningen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar