söndag 14 juli 2013

Hellepäivä Högsommarvärme ännu

Mittari näytti 40-asteista kuumuutta terassilla iltapäivän aurinkoisina tunteina. Ihmekös tuo, kun oli tyyntäkin ja aurinko porotteli pilvettömältä taivaalta suoraan terassille.


Istuessani sisällä vilvoittelemassa lepatteli yksi perhonen terassin ovelle, istui oven kahvalle, joka tuntui sitä kovasti kiinnostavan. 
Siinä se kulki edestakaisin, maisteli  (tai haisteli), lensi välillä pienen lenkin ja tuli takaisin.


Varmaan kului ainakin tunti, se lensi välillä pois, mutta palasi aina takaisin.

Sitten se lensi  oven ikkunalasille, (tuo "tahra" keskellä ruutua)..
... levitteli siipiänsä siinä...
... ja siihen se jäi, kun huomioni kääntyi muualle. Jännä olisi tietää, mitä se "ajatteli". Minä taas ajattelin, että en tiedä, mikä perhonen se oli nimeltään. Joitakin olen nähnyt  lentelemässä. 
Aamupäivällä kävin hautausmaalla kastelemassa kukkasia, jotka jo olivatkin nääntymispisteessä. Samalla poikkesin S-Marketissa, siellä oli vielä väljää eikä tarvinnut jonottaa kassalle. Ostin iltapäivälehdet ristisanojen ja sudokujen takia. 
Tänään leikkasin nurmikotkin, kun viime kerrasta oli jo aikaa toista viikkoa.

Det var varmt i dag, mätaren visade drygt 40 grader i solen på terrassen, när den här lilla fjärilen visade sig på dörrhandtaget. Handtaget och dörren tycktes intressera den stort. Den  gick av och an, flög iväg, kom tillbaka och fortsatte undersöka. Den var väldigt intresserad och höll på i åtminstone en timmes tid. Till sist fick jag annat att tänka och lämnade den för sig själv.

6 kommentarer:

 1. Kylläpä kuulostaa ihanalta tuo hellepäivä, minä kun eilen jouduin jo villasukat etsimään :) no oli meilläkin välillä ihan lämmintä mutta tuuli. Kiva perhonen kun viipyi vähän pidempään, yleensä lepattavat jo pois kun ne huomaa. Mukavaa sunnuntaita!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anja, kyllä helle on ihanaa kesäpäivinä. Mutta kuten sanot, pian on ne villasukatkin taas otettava esiin. Tänään satelee täälläkin hiukan ja tuuli puhaltelee pohjoisesta. Ei näy perhosia tänään. Kiitos, mukavaa sunnuntaita sinullekin ja alkavaa työviikkoa.

   Radera
 2. Perhosten seurailusta tykkään, vaan tänä vuonna on meillä tosi vähän ollut noita kaunottaria. Meilla aamusella ukkosti ja nyt sataa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sirkkis, täälläkin on tänään sadellut kylläkin vain vähän. Onneksi ei ole ukkonen käynyt. Joten olen nauttinut sisällä olosta. Kävin kylläkin aamulla ulkona kierroksella. Hyvää sunnuntaipäivän jatkoa.

   Radera
 3. Perhosia on kiva bongailla. Tämä kaunokainen varmaan mietti mitenkähän tuota ovenkahvaa käytetään.... Mukavia kesäpäiviä toivottelen sinulle.

  SvaraRadera
 4. Kyllä sillä jotain ajatuksia oli asiasta... Mukavia kesäpäiviä sinullekin!

  SvaraRadera