söndag 28 juli 2013

Kuumaa...

Tänään jälleen hellepäivä, sateista ei ole tietoakaan, jos ei nyt sitten ensi yönä tule sade- ja ukkosrintama tännekin. Ukkosesta ei toki olisi väliksi yhtään kylläkään.  

Hellepäivänä varjot antavat tervetullutta suojaa kuumuudelta. Puiden siimeksessä on hyvä olla. Minusta tämä sisäänajotie houkuttelee tulemaan viilentäviin varjoihin. 
Osittain metsän suojassa kasvaa myös tämä pienikukkainen kärhö, jonka nimeä en nyt muista, olisiko jokin vuorikärhö? Joka tapauksessa siniset kukat. Siirsin sen tähän kasvupaikkaan viime syksynä. Kastella olisi voinut enemmänkin siksi, mutta näyttää se tähän kotiutuvan.

Vielä on pensaiden kätköissä viinimarjoja säilynyt peuroilta ja muilta rastailta. Ne eivät aivan vielä ole kypsiä.

Hellepäivän kuumuutta. Auringossa on vaikea saada mukaan värejä. Ehkä jotain kuitenkin näkyy. Oikealla kasvaa hopeapaju. Keskellä kuvaa vaahteran runko ja vihreä latvus. Syysasterit ym kasvavat saarekkeillaan. Terassin edessä ruukkupuutarhaa.


4 kommentarer:

 1. Pihapiirissäsi on niin vehmasta.
  Helle hellii jälleen ja luonto on kohta janoinen.
  Ukkoskuurot eivät kasvien janoa helpota, kun vesi ei ennätä imeytyä maahan.
  Leppoisia päiviä!

  SvaraRadera
 2. Tarina, kiitos. Ei ole vielä tullut sadetta eikä ukkosta, ehkäpä yön aikana. Leppoisia kesäpäiviä sinullekin, vaikka jo oletkin työn ääressä.

  SvaraRadera
 3. On se niin, Villiviini! Kesäistä auringonpaistetta ei voita mikään, vaikka minäkin joudun kuumimpaan aikaan hakeutumaan varjoon. Ilman kesän valoa olisi aika synkkää ajatella syksyn tuloa.

  SvaraRadera