tisdag 23 oktober 2012

Sol och tvätt Aurinkoista pesupäivää

Tänään paistoi aurinko. Taivas oli sininen, lähes pilvetön, lämpöasteitakin oli noin seitsemän paikkeilla eikä tuulikaan häirinnyt. Muutama päivänkakkara kukkii vielä, joitakin nuppuja on avautumassa. Ei ole ollut yöpakkasia .
Tuulet puhaltaneet lehdet alas koivuista ja muista.
Näköalat alkavat olla esteettömiä.
Kuitenkin sininen taivas kiinnostaa harvinaisuudellaan.
Koska ilma oli suosiollinen, pesin auton ensin imuroituani pois kaikki kesän roskat lattialta. Edessä on niin huolto kuin katsastus, joten on hyvä tehdä hyvä vaikutus heti ensi silmäyksellä. Kilometrejä ei ole kovin paljoa kertynyt mutta on kulunut vuosi viime huollosta, jonka auto muistaa ja muistuttaa siitä joka kerta startatessani. Pian on myös renkaiden vaihto tehtävä, sillä ensi viikoksi luvataan jo lumisateita mahdollisesti eteläänkin.
Vi fick njuta av solen hela dagen här i dag. Blå himmel har inte varit alltför vanling syn på sistone.Löven har glesnat i träden, vinden har gjort sitt. Dammsög och tvättade bilen i dag, passade på när det var torrt och värmegrader ännu. Snart är det däckbytardags, dessutom både service och besiktning av bilen så vi är redo!

8 kommentarer:

 1. Meillä on nyt jo illat aika lailla viilentyneet. Nyt ollaan jo puolen yön tienoilla ja blogini säämittari näyttää +3 astetta, mutta teille sinne vain -3 astetta. Ensimmäinen pakkasyökö jo teillä siellä?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Viileämpää kohti ollaan menossa. Täällä ei ollut miinuksia vielä tänäkään yönä, vaan n. +4 astetta alimmillaan. Leikkasin tänään ruohon (=maassa olevat lehdet), kun oli kuivaa ja n. +7 astetta lämmintä.

   Radera
 2. Nu gäller det att passa på när vädret är på det humöret. Här väntar också bilarna på ordentlig rengöring innan vintern smyger sig på

  ha fina dagar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, Karin, man får passa på när vädret är lämpligt. Det där med bilarna har vi att göra varje höst och sedan på våren åt motsatt håll igen. Men ska man åka ska man lida litet pin också, litet modifierat:)

   Radera
 3. Aamulla kun katsoin ulos oli maassa pieni valkea lumikerros. Nyt on jo sulanut pois kun lämmintä on 3 astetta. Syksyinen on ilma ja Tilhet lentelee pihlajissa. Sinulla on vielä paljon vihreää ja kukkiakin.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oiii, ei vielä!! Onhan sitä täälläkin ollut jossain päin. Tilhet ovat pysyneet piilossa tänä vuonna, en ole nähnyt yhtään. ainakin pihlajanmarjat ovat poissa. Kyllä vielä vihertää, mutta lienee pian katoavaa kauneutta sekin.

   Radera
 4. Lämmintä on ja sateista.
  Huovinkukka kukkii pihalla ihan keltaisenaan ja pelakuissa sekä marketassa on nuppuja vaikka kuinka paljon.
  Iloisina yllätyksinä kesässä viipyileviä kukkasia!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tarina, kukat ovat ihmeen sitkeitä, pieni viileys ei niitä haittaa. Todellisia silmäniloja!

   Radera