fredag 26 oktober 2012

Ensi lumi Första snön

Lunta ja pakkasta jo täälläkin tänään ensimmäisen kerran. Aika näyttää, sulaako lumi vielä pois. Ainakin aikaisin sitä tuli tänä vuonna mielestäni. Pitääkin katsoa aikaisemmilta vuosilta koska on ensi lumi tullut. (Hetkinen.)
Viime talvena tuli talvi vasta tämän vuoden puolella eli 13. tammikuuta satoi lumen ja sitä kesti sitten ehkä kolmisen kuukautta. Lunta oli kuitenkin paljon.
Toissa vuonna eli 2010 syksyllä lunta tuli jo marraskuussa 20. päivän tienoilla ja sitä tuli sitten paljon ja talvea riitti myöhään kevääseen. Lumi tuli kuitenkin kuukautta myöhemmin kuin tänä vuonna. Voi kai sanoa, että tämä on poikkeuksellisen aikaista lumentuloa. Ehkä tästä talvesta tulee sellainen vuorotellen vesikeli ja jääkeli -talvi.Lämpötila on lähellä nollaa joka tapauksessa.
Hösten 2010 snöade det första gången runt den 20. november. Hösten 2011 kom vintersnön först i januari 2012, den 13. Så i år är det ganska tidigt för snön att komma. 

4 kommentarer:

 1. Täällä Savossa ei ole lunta vielä, kuuraa vaan puissa ja pensaissa. Ensi viikolle luvassa säätiedotuksen mukaan (joka ei nykyään tiedä vuorokautta pidemmälle) ensi viikkolla vesikeliä. Mutta ei se mitään, näillä mennään. Mukavaa viikonloppua!

  SvaraRadera
 2. Te olette siellä vielä "säästyneet" lumelta, onneksi. Varmaan tännekin tulee vesikeli ensi viikon puolella. Mutta ilmoillehan emme mitään mahda, saamme ottaa vastaan mitä saadaan. Kiitokset:) Mukavaa viikonloppua sinullekin!

  SvaraRadera
 3. Ihanan valoisaa lumipäivää sinulle.

  SvaraRadera
 4. TeSa, aurinkoista ja valoisaa on ainakin ajoittain. Se on se lumen hyvä puoli. Kiitos, samoin sinulle:)

  SvaraRadera