lördag 9 juni 2012

Sadepäivä

Nupullaan olevia pihlajia
Aikainen lintu madon nappaa! Tämän koin todeksi aamulla, kun ennen seitsemää lähdin  istuttamaan krassin taimia ulos.  Ajatuksena oli ehtiä tehdä se ennenkuin alkaa sataa. Ja lähes ehdin saada kaikki maahan ennekuin sade sitten alkoikin. Nyt ne saavat kosteutta riittävästi eikä aurinko porota niitä näännyksiin heti ensimmäisenä ulkonaolopäivänä. Ja sade siis jatkuu. Siksi voinkin istahtaa tietokoneen ääreen. Huomaan ulos katsoessani, että pihlajat ovat aloittamassa kukintaansa. Näkymät ovat todella vehreitä tällä hetkellä.
Vielä yksi pihlaja taustalla. Omenapuu edessä oikealla menetti kukkansa silloin, kun satoi rakeita.
Yksi pihassa kasvavista tammista. Edessä oikealla kultasade, jonka toivoisin kukkivan tänä kesänä.
Vesitynnyrin taustalla aloittelevat isot päivänkakkarat kukintaansa, samassa joukossa on mm akileijaa ja lupiinia. Taustan istutuslaatikoissa on perunaa istutettuna  ja salaattia sekä tilliä ja persiljaa. Norjanangervo Grefsheim menetti kukkansa myös raesateessa.
Puutarhani saa olla suhteellisen vapaamuotoinen. Vähän villi, mikä mielestäni sopii hyvin tontille, raja villin ja "hoidetun" välillä häipyy. Kuten näkyy, taustalla kasvaa luonnonmetsää, jossa sielläkin on nähtävää, keväällä sini- ja valkovuokkoja, kevätesikoita, nyt kielot kukkivat suurilla alueilla, siellä kasvaa isoja mäntyjä ja kuusia, saarnea ja ruotsinpihlajaa, tervaleppää, haapaa koivujen, raitojen, harmaaleppien, vaahteroiden lisäksi. Ja mitä nyt metsässä kasvaa. Ja taustalla on ranta, joka on levähdyspaikka, rauhallisen olemisen paikka.
(Jahas, nyt ei bloggeri suostukaan ottamaan vastaan enempää kuvia.)

Eilen oli paahtavan aurinkoinen päivä. Lajittelin kierrätyskeskukseen menevää tavaraa ja sainkin auton takakontin täyteen kaikesta mahdollisesta pois heitettävästä alkaen adventtikynttilöistä, sähköjatkojohdoista tyhjiin pulloihin, muovipakkauksiin, tetroihin,  deodoranttipulloihin (niitä oli kerääntynyt kokonainen muovikassillinen, en siis kovin usein tyhjennystä tee!) Hyvä saada tilaa uusille. Kierrätyskeskuksessa on aina joku henkilö, joka katsoo, että kaikki menee oikeisiin paikkoihin,

Torstaina oli asiaa kaupunkiin. Samalla kertaa oli torilla Helsingin poliisin puhallinorkesteri konsertoimassa liittyen täällä järjestettyyn Poliisien päivään. Upeita esityksiä. En ehtinyt nähdä heidän tanssiryhmänsä esitystä, sillä oli mentävä sovittuun tapaamiseen.

Sade näyttää hellittävän, ehkä tästä vielä saadaan aurinkoakin tänä päivänä! Ei  varmaan olisi haitaksi tämän päivän Itsehallintopäivän juhlijoille. Saatanpa itsekin pistäytyä katsomassa juhlahumua.

6 kommentarer:

 1. Luonto on nyt hyvin antelias moninaisin kukkakirjoin.
  Koleaa on edelleen, mutta nyt olen siitä oikeastaan ilahtunut.
  Sireenit ja pihlajat ovat täydessä ja erinomaisen runsaassa kukassa ja koleina päivinä niiden tuoksu ei saa aikaiseksi allergista päänsärkyä.
  Auringonsäteitä sinulle!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tarina,
   Koleaa on taas tänään. Täällä on kevät vähän jäänyt jälkeen teidän keväästä, luulen. Koleudesta on sekin hyöty ja ilo, että kukinta kestää kauemmin kuin jos olisi pelkkää hellettä. Harmi, jos kukista saa aikaan allergisia reaktioita. Kiitos, toivotaan että aurinko vielä näyttäytyy, sinulle auringonsäteitä myös!

   Radera
 2. Meillä oli kokopäivä aurinko niin jotta nahka punoittaa ja juuri nyt sataa armottomasti. Sellaista kesää meillä vaan sinulle on kaunistakukkaloistoa ja silmäniloja.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Niin vaihtelevaa on sää. Todella, nautitaan nyt kaikesta silmien ilosta, mitä luonto meille tarjoaa. Ja ennen kaikkea: valoisista kesäöistä.

   Radera
 3. Puutarha haluaa villiintyä :), ihanaa.
  Täällä kierrätyskeskuksessa puu-jäte-lavalta saa ottaa mitä haluaa, muutamia löytöjä tehty. öhöm :D.
  Sadekin on hyväksi luonnolle ja aurinko paistaa ja vettä sattaa, taitaa tulla kesä!

  SvaraRadera
 4. Markka,
  On se ihanaa ja helposti se käy:) Kierrätyksessä voi tehdä löytöjä, pitää vain etsiä. Sade ja aurinko ovat molemmat hyödyksi, kesäähän tämä on parhaimmillaan. Hyvää kesän jatkoa vain!

  SvaraRadera