lördag 23 juni 2012

Juhannusaaton aurinkonpaiste on vaihtunut juhannuspäivän aamun pilviseen harmauteen. Vielä ei sada, mutta luultavasti sitäkin saamme vielä tänä päivänä kokea. Aamulla neljän aikaan oli kyllä selkeää ja aurinkoista, sittemmin pikku hiljaa pilvistynyt.
Juhannusruusu ja muut aamuhämärissä kuuden aikaan.
Junamatka Helsingistä Rovaniemelle kolmessatoista tunnissa suorana lähetyksenä Ella Kannisen junaemännyydessä muodostui viime yön aikana mukavaksi kokemukseksi. Nyt aamulla alkaa Ellakin olla väsynyt. Puhumattakaan Iiro Rantalasta, joka on hoidellut musiikkipuolen,  välillä flyygelin päälle nukahtaenkin.

Mutta loppu hyvin, kaikki hyvin. On nautinto kuulla Iiron  musisointia,  eläytyvää showta alusta loppuun ja ehdottoman hienoa soittoa.
Juna lähti seitsemältä eilen illalla Helsingin rautatieasemalta. Sen mukana kuljettiin  Suomen maisemissa valoisassa juhannusyössä aina Rovaniemelle saakka, jonne juna saapui tänä aamuna kello kahdeksalta. Luulisi kyllästyttävän katsella samaa junan menoa, mutta ei. Sitäpaitsi ohjelmanumerot, haastattelut ym katkaisivat maisemien katselun sopivasti. Yötön yö, joka ei koskaan pimentynyt yöksi. Lähetystä seurattiin Saksassa ja Ranskassa ja muualla Euroopassa, jopa Australiassa asti.
Voi verrata norjalaisten Hurtig Ruten-lähetykseen, jonka olen nähnyt kahdesti. Kuulemma norjalaiset ovat tehneet myös samanlaisen junamatkalähetyksen joskus. En ole sitä nähnyt kuitenkaan. Kuinkahan moni blogisteista katseli ohjelmaa viime yönä, edes osittain?
Nyt juuri on sade sitten alkanut, hiljainen tihkusade tyynessä kesäilmassa.
Mittarissa on 16 lämpöastetta, mikä on aivan sopivan lämmintä.
Aamun raikkautta kuuden aikaan aamulla.
Juhannuskukkia maljakossa.

4 kommentarer:

 1. Ihanaa juhannustunnelmaa! Leppoisaa juhannuksen jatkoa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos, Susanna! Leppoista juhannuksen jatkoa sinullekin.

   Radera
 2. Meillä täällä Oulun korkeudella on ollut tänäänkin aurinkoista, tosi lämmintä, nyt alkaa pilviä olemaan vähän enemmän. Illalla katselin vähän aikaa junaohjelmaa, sitten kanavat vaihtuivat toisten toimesta, olisin kyllä pidempäänkin voinut seurata.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anja,
   Onnelliset te, jotka olette saaneet vielä nauttia auringosta! Junaohjelma oli tosi tunnelmallinen ja mukavaa katseltavaa, kun maisemat vaihtuivat aina uusiin. Ja mitä pohjoisemmaksi mentiin, sitä valoisampaa oli.

   Radera