tisdag 19 juni 2012

Kesän ihanuutta

Sataa tihkuttaa, eikä loppua näy tälle päivälle. Ei auta, vaikka vähän kävin ulkonakin, siellä kastuu. Tänään on sellainen päivä. Mutta luonto tarvitsee vettä, joten ei hätää.Juhannusruusut ovat aukeamaisillaan, samoin päivänliljat, suviruusut ja monet muut. Mutta kun sataa, vain odotetaan.

Ilokseni olen löytänyt kolme eri paikkaa, joissa nämä kämmekät kasvavat.:) En ole varma, onko se maariankämmekkä vai mikä.
Toinen ilon aihe ovat nämä pikku siniset kukat, jotka hiljakseen leviävät yhä suuremmalle alalle ja isommiksi mättäiksi vuosi vuodelta. Ruohonleikkuri on pidettävä kurissa, ettei liian aikaisin lähdetä ajelemaan poikki.

Ja nämä, jotka kuulemma kuuluvat orkideoiden sukuun. Niitäkin olen ruvennut suojelemaan pahemmalta tuholta, vaikka niitä nyt vielä kasvaa reilusti joka paikassa.

Ja tämä tuiki tavallinen mutta niin ihana metsäkurjenpolvi, suuri ihailuni kohde.:)
Nämä kuvat otin muutama päivä sitten pilvisellä säällä, nuput eivät vielä ole kunnolla avautuneet. Isopäivänkakkarahan se siinä aloittelee kukintaansa yhdessä sinisten ja punertavien akleijojen kanssa.
Tässä päivänkakkarat ovat auenneet. Ne loistavat päivällä ja illan hämärässä. Taustalla lupiinien kasvusto on voimissaan.
Cunningham-rohododendron kukkii.


Eilen aamulla oli tyyntä. Västäräkki oli hyönteisjahdissa.
Kun on tyyntä, on hyönteisiäkin. Sen saa kouriintuntuvasti huomata ulkona ollessaan. Verenimijöitä riittää.

4 kommentarer:

 1. Hurmaava kukka-päivä-kirja. Kämmäkkäät ovat ihania olen joskun nähnyt Hangossa. Metsäkurjenpolvi on minulle sellainen juhannuskimppu pöytämaljakossa. Sinun päivänkakkarat ovat tosi hienot. Minullakin oli omakotitalomme pihassa niitä paljon.

  SvaraRadera
 2. Kiitos, Sirkkis, kommentistasi! Metsäkurjenpolvi on aito ja ihana juhannuskukks. Päivänkakkarat ovat toinen ihailemani kesäkukka. Nyt on paras aika ihailla niiden kauneutta. Niin se on, aika aikaansa kutakin, sanotaan, tulee aika, jolloin ei enää jaksakaan hoitaa kaikkea ja silloin on luovuttava. Mutta eihän meidän tarvitsekaan itse kaikkea hoitaa, voimme ihailla kaikkea kaunista luonnossa.

  SvaraRadera
 3. Ihastuttava kukkakavalkadi.
  Juhlavaa Juhannusta!

  SvaraRadera
 4. Kiitoksia! Samoin sinulle ihanaa keskikesän juhlaa!

  SvaraRadera