onsdag 6 juni 2012

Kevät ja rakeita Vår och hagel

Kesä on alkanut, pääskyset lentelevät, omanapuut ovat kohta kukkineet loppuun, pihlajat aloittelevat. Pian on piha täynnnä päivänkakkaroita ja muita kesän kukkijoita.
Tänään yllätti raekuuro kesken kauneimman auringonpaisteen. Aamupäivä kului rikkahuohoja kitkiessä ja pensaista kuivia oksia poistaessa. Pieneltä teetauolta lähtiessäni havaitsinkin, että satoi suuria pisaroita jotka kohta muuttuivat suuriksi rakeiksi, jotka hyppelivät iloisesti katolta alas.
Sommaren fortsätter med växlande väderlek, i dag har det varit varmt och soligt och jag passade på att rensa lite ogräs i rabatterna och klippa av torra kvistar i buskarna. Efter en liten tepaus blev det stopp för plötsligt hade det börjat regna och inte bara det, det haglade också. Hagel bara hoppade glatt ner från taket - syns tyvärr inte på bilden .
Eipähän niitä kuvasta huomaakaan.
 Pian ohut jääpalasten kerros peitti maan.
Snart täckte ett tunt isbitslager marken.

Nyt sade jatkuu rankkana vesikuurona.
Ruukkukukat ottavat kiitollisena vastaan.
Nu fortsätter regnet som  ganska så kraftig regnskur.
Lämmintä on sentään yli 10 astetta, jopa 15 asteen paikkeilla. Aivan ruhtinaallisen lämmintä.
Sanavalinta lienee pulpahtanut esiin viimeaikaisen aristokraattijuhlinnan takia, kuningatar Elisabeth II:sta on esitelty tv:ssä intensiivisesti viikonlopun ajan.
Men det är varmt jämfört med vad vädret har varit på sistone, tom närmare 15 grader. Furtsligt varmt!
Ordvalet poppade väl upp efter flera dagars tv-tittande då drottning Elisabeth II har presenterats och firats i rutan i dagarna fyra och litet till. Det är faschinerande, att hon har varit drottning så länge och still going strong. 

10 kommentarer:

 1. Samanlaista säätä meilläkin ja olemme laittaneet ruukkupuutarhan kuntoon. Vielä jotain pientä hankittava. Olen katsellut niitä Elisabethin juhlia aina kun on ollut hetki aikaa, ihanaa.Mikä tuo kaunis kukka on? upean värinen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sirkkis,
   Ruukkuja minäkin olen laitellut, ne on helppo siirtää sisätiloihin, jo yöpakkasia on tulossa. Täytyy tunnustaa, että en muista tuon kukan nimeä, kaunis se on minunkin mielestäni. Täytyy ottaa nimestä selvää. Eikö olekin ihanaa katsella välillä tuota kuninkaallista loistoa:) Elisabeth on 86 v. vanha ja matkustelee maailmalla tietenkin kokemuksen tuomalla tottumuksella.

   Radera
  2. Meidän täytyi itse itsestämme huolehtia ja takana on työvuodet kun leipää piti ansaita. Kuningatar on meihin nähden paremmin passattu ja hoidettu. Vaan hänen kauttaan saamme kuin ihania päiväunia ja nauttia kaikesta kauniista. Onneksi minulle tuo on ihanaa hupia vailla kateutta.

   Radera
  3. Eipä kuningattaren elämään voi samaistua. Juuri siksi se on kai niin mielenkiintoista, ei voi eikä tarvitse vertailla eikä kadehtia, vain ihailla, jos on kiinnostusta. Eiväthän kaikki brititkään pidä siitä, mitä hän edustaa: perittyä asemaa, verotuloilla elämistä, vaikutusvaltaa. Mutta yhtä kaikki, hän on maailman tunnetuin nainen, valokuvatuin, ehkä rikkain, en tiedä.

   Radera
 2. Tääläkin satoi rakeita tänään. Luonto kiittää sateesta mutta ilma saisi jo lämmetä.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Markka,
   On ollut vaihtelevaa säätä tänä keväänä, ensin pitkä lämmin jakso, sen jälkeen vain kylmyyttä ja sadetta. Ja nyt rakeita ja ukkosta hiukan myöhemmin! Satoikin oikein kunnolla taas. Kyllähän se luonto kiittää sateesta ja palkitsee kasvamisella mutta kyllä jo lämmintäkin odotellaan!

   Radera
 3. Jo, vädret är varierande här också.
  I dag är det halvmulet och blir väl soligt. Eller så blir det regn. :)

  I dag ska jag STÄDA och slänga och ordna!

  Ha en fin fredag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag städade också i går, sorterade och förde bort. Ha en skön lördag:)

   Radera
 4. Samainen raekuuro yllätti minut tiistaina. Taisi olla liikkeellä sinne suuntaan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. TeSa,
   Yllättävä kuuro se olikin. Toivottavasti yläilmojenkin lämpötilat rupeavat tasaantumaan, että saataisiin sitä kesää tännekin.

   Radera