söndag 1 januari 2012

Uusi vuosi 2012

alkoi pikku pakkasella. Jo eilen aattona, oli pari astetta kylmää. Lenkilläni näin kolme joutsenauraa lentämässä länttä kohti, isoille vesille. Ne huutelivat kovaäänisesti. Tiesivätköhän ne, että on tulossa pakkasyö? Sillä pakkasyö tuli, raketit ammuttiin täällä reilun seitsemän asteen pakkasessa. Kun samalla on tyyntä, se tietää sitä, että vedet rupeavat jäätymään. Tänä aamuna merenlahti oli jäässä, ohuessa, mutta kuitenkin.
Vain rantakaislikossa on sulaa.
.Rannalle on kerääntynyt kaislakasoja tulvan jäljiltä. Vesi on huuhtonut ne kauniiksi kuvioksi.
Vesi on kai myös kuluttanut tähän kiveen aaltokuviot, joskus  kauan, kauan sitten.
Tällä hetkellä ei ole lunta, vain kuuraa maassa.
Illaksi tuli vesisade ja lämmintä reilut kaksi astetta. Ja tuuli käy, joten se siitä talven alusta.

 

8 kommentarer:

 1. Mekin saimme vesisateen sijaan pikkupakkasen ja rahtusen kuuraista lunta.
  Korkeimmillaan pakkanen pyörähti - 5 asteessa.
  Iloista alkanutta viikkoa!

  SvaraRadera
 2. Maanantai on alussaan ja minäkin ikkunoista kurkistelin, miltä maisema näyttää. Valkoista lumihiutaletta on mukavasti vaan pakkanen meni 1,5 astetta. Tietää sitä jotta ei tuommoinen kovin kestä. Sinun rantakuvat ovat kauniita ja taidokkaat kuin tauluja.

  SvaraRadera
 3. Sirkka , en ole huomannut sanoa sivusi ovat niin uudenlaiset ja rauhallisen kauniit. Sopivat hyvin kuviesi taustaksi.

  SvaraRadera
 4. Tarina ja Sirkkis
  pikku pakkanen piristi, vaikka nyt on ilmat taas entisellään, vesisadetta ja n.+4. Kastuin kunnolla aamulenkilläni. Mutta sekin vain piristää! Sirkkis, kiitos, huomasit sivujen ilmiasun muuttuneen! Vaihdoin tummasta vaaleampaan kevään kunniaksi! Teille molemmille iloista päivän jatkoa!

  SvaraRadera
 5. Täällä on pikkasen enemmän lunta ja iso Kallavesikin jäätyi tänä aamuna, saa nähdä kestääkö jäätyminen vai sulaa taas?

  SvaraRadera
 6. Anna,hauska kuulla uutisia sieltä Kallaveden rannoilta! Sillä hilkulla on, että sulaako vai kestääkö. Varmaan ne jäät tulevat ennemmin tai myöhemmin (siis myöhemmin) myös tänäkin talvena:)
  Hyvää Uutta Vuotta sinulle!

  SvaraRadera
 7. Meillä täällä pientä talvituiskua, kaunis iltataivas tähtineen. Mutta onpa kaunis tuo rantakaislikon ja kivikon kuvasi, ihana valo!

  SvaraRadera
 8. Kiitos, Anja! Rantasulaan peilautui taivaalta pilviverhon takaa talviaurinko, joten siihen tuli edes hiukan valoa. Voi että teillä on talvituiskua! Nähtäväksi jää, tuleeko tänne tänä talvena.

  SvaraRadera