lördag 7 januari 2012

Tänäänkö alkaa talvi

Tänäänkö se talvi alkaa. Pakkasta yhden ja kahden asteen välillä, lunta sateli aamulla runsaasti. Juuri silloin olin hakemassa polttopuita ulkoa. Jätin puut kuitenkin terassille odottamaan sisään ottoa.

Koska eilen oli loppiainen, otin  aivan hyvällä omallatunnolla  pois ulkoiset jouluvalot, nyt varsinkin, kun maailma näyttää paljon valoisammalta lumen ansiosta. On siihen käytännön syykin, en halua sähköjohtojen jäätyvän kiinni lumeen koko kevättalven ajaksi vain muutaman päivän takia (muuten olisin ne poistanut Nuutin päivänä 13.1.). Olen sisälläkin poistanut osan jouluvaloista ja muista joulukoristeista. Jääkööt vielä muutama adventtikynttilä muutamille ikkunoille.

Laiturikin on selviytynyt uppeluksista taas ihmisten ilmoille. Vesi on kuitenkin edelleen korkealla.

Zoomasin peltojen keskellä seisovan ladon lumisateessa.
Terassi talvisen lumisateen hiljentämänä.
Muuten aivan selvästi päivä on jo pidentynyt. Kuitenkin vanhasta kokemuksesta tiedän, että tammikuu, mutta varsinkin helmi- ja maaliskuu tuntuvat pitkiltä talvikuukausilta ennen kevään koittamista.
Iltapäivällä ajoittain aurinko pilkahti esiin, valoa on nyt enemmän kuin aamupäivällä.
Samalla kun poistelen joulukoristeita mielessä viriävät jo uudet suunnitelmat kevään ja kesän varalle.  On vapauttavaa päästä eroon joulun ajasta ja ruveta suunnittelemaan uutta.

8 kommentarer:

 1. Och din brygga har åter dykt upp!:)
  Ha en fin fortsättning på dagen, Sirkka!

  SvaraRadera
 2. Meillä on nyt 17 astetta pakkasta ja ihanan paljon lunta. Ihania kuvia olet ottanut esim tuo alimmainen ja lato lumisateessa. Tuo latomaisema olisi kiva maalata siinä on sellaista jännää viehkoa.

  SvaraRadera
 3. Karin, ja den har gjort det, som tur är! Få se om det var sista gången den här vintern:) Tack, fin helg önskas!

  SvaraRadera
 4. Sirkkis, kylläpä teillä on jo kylmää! kiitos, tuo latomaisema minuakin kiehtoo. Olen siitä muutaman version tehnytkin, vaan en vielä ole ollut tyytyväinen. Totta, se on jollain lailla viehko.

  SvaraRadera
 5. kylläpä se teilläkin alkaa jo talviselta näyttää, vaikka täällä ollaan edellä... tänään parikymmentä pakkasta ja lunta ihan tarpeeksi, koivuissa kaunis pitsihuntu! Ihania kuvia olet saanut ja mielenkiintoista kun blogissasi tulee tämä erikoinen syksy hyvin esiin!
  Minä en vielä raskinut joulua "riisua", sitten maanantaina !
  Milloin nähdään latomaalaus !!

  SvaraRadera
 6. Här hade vi nästan minus tjugo i går. Nu betydligt varmare. Du har så rätt, de här första månaderna kan vara tunga... Men ljuset återvänder dag för dag!
  Vi får pigga upp tillvaron med något!
  Inspirera varandra!
  Ha en fin söndag!
  kram

  SvaraRadera
 7. ritvau,
  talviselta näyttää edelleen, nyt aamulla on -10 astetta pakkasta. Olen iloinen, jos olet pitänyt blogini luontoraporteista tänä syksynä, niitä kun on ollut runsaasti! En minäkään sisältä raskinut kaikkea jouluun liittyvää riisua,adv.kynttilät jäivät vielä! Ritva, kiitos kysymästä, aika saa näyttää, miten latomaalauksen kanssa käy:)

  SvaraRadera
 8. Lisbet,
  Vi har här idag -10! Ja, vi gläds åt ljuset, som återvänder sakteligen. Det är härligt. Vi får tänka positivt, pigga upp oss och varandra på det viset! Ha du också en fin söndag och en bra början på veckan!
  kram

  SvaraRadera