fredag 25 februari 2011

Toinen vierailu tänään

Metsäkauriit ovat liikkeellä.  Toinen ryhmävierailu tänä päivänä. Neljän  kauriin joukosta erkani yksi ja töpötteli aurattua tietä pihaan päin. Varmaankin sama, joka eilenkin kävi lintulaudalla. Se näytti tietävän tarkalleen mihin suunnistaa. "Siellä se on..."
Oikeassa oltiin, tästä vain yli!
Ja siemeniä syömään. Maasta löytyy yhtä paljon siemeniä kuin lintulaudaltakin, sillä niitä on meidän varaltamme siihen kaadettu.

Toiset kolme jatkoivat vesakon taimien syömistä ja kaivoivat myös lumen alta suuhunpantavaa. Puiden alla on paikoittain ohuelti lunta. Vilkuilivat vain silloin tällöin kaverin suuntaan.

Ja etenivät hitaasti poispäin.

Kaveri lintulaudan alla pureskeli ahneesti siemeniä.

Kunnes havaitsi jäävänsä toisista jälkeen.

Ja lähti niitten perään parilla pitkällä loikalla.

Vain peräpään ehdin saamaan kuvaan...
...kun se hävisi toisten jälkiä myöten metsään.

4 kommentarer:

 1. Ihana kuvasarja metsäkauriista!
  Mukavaa viikonloppua!

  SvaraRadera
 2. Kiitos kommentistasi! Tänäänkin näkyivät olevan liikkeellä, vaan eivät uskaltaneet (vielä) tulla ihan pihaan saakka. olin nim. itsekin ulkona. Nyt +1 astetta ulkona. Hyvää viikonloppua!

  SvaraRadera
 3. Ihania vieraita sinulla!
  Minuakin kerran ilahdutti peräti viiden kauriin perhe.Perunoita kuokin ja ihan läheltä ihmettelivät että mikäs mummeli se siinä.
  Kun katseeni kohotin,sellainen loikkaponnahdus että risukko vain rytisi.
  Olivathan siroja ja kauniita.

  SvaraRadera
 4. Ai, siellä teilläpäinkin on kauriita! Ne ovat niin arkoja metsäneläimiä. Kauniita ne ovat. Sanovat, että levittävät kuitenkin punkkeja, joita täällä onkin paljon. Punkeista taas voi saada borrelian tai Kumlingen taudin. Joten tässäkin on kaksi puolta, niinkuin kaikessa.

  SvaraRadera