onsdag 9 februari 2011

Lunta

Eilen oli luminen päivä, satoi ja satoi lunta, oli alkanut jo yöllä. Hetkessä lumi oli painanut alleen kaikki hennommat pensaat, puiden oksat riippuivat lumen painon alla. Tänään tuulee, pohjoisesta, mikä pudottelee lumet oksilta, mutta samalla pöllyttää lunta, varmaan tiekin on taas tukossa muutaman kerran. Eilen oli myös, mutta vain sataneen lumen takia, sitä tuli niin paljon. Aurakin lähti liikkeelle vasta, kun kiinnijuuttunut auto hälytti sen paikalle! Eletään säästöjen aikoja! Mutta hyvä, että edes silloin, kun joku on hädässä. 
Auran jälkeen oli mentävä iltapimeällä, pihavaloissa, kolaamaan pois auran jättämät vallit piha-alueelta, että ne eivät pääsisi jäätymään kiinni ja kovettumaan paikalleen.
Luin lehdestä, että täällä on vähiten lunta koko Suomessa! Kuinkahan paljon sitä onkaan, kun täälläkin ollaan siihen hukkua ja upota! Pitääköhän amerikkalaisten ennustus paikkansa, että täällä Pohjolassa tulee pitkä ja kylmä kevät. Siinä tapauksessa on vain varauduttava lumen luontiin ja siihen, että lumivallit vain kasvavat kasvamistaan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar