tisdag 18 januari 2011

Suojakeli jatkuu toistaiseksi

Eilen suojakeli sulatteli lumia + 3 asteen voimalla. Samalla keli muuttui suorastaan hengenvaarallisen liukkaaksi, kävelijälle kaikista liukkainta, tiet ovat kiiltävää jäätä. Ajotiet on hiekoitettu. Yö on ollut plussan puolella, tällä hetkellä on lähes +1 aste lämmintä. Luvassa on kyllä taas kylmenevää, joten ei vielä liikaa voi innostua kevään tulosta!
                                            Appelsiinipuu kyllä kaipaa jo hiljalleen valoisampaa. Tänään on tehtävä jotain järkevää, kuten pakata joulutavarat laatikoihinsa. Samalla kun teen sitä, voin järjestellä nuket ja nukenvaatteet taas omille paikoilleen sunnuntain käytön jälkeen.
Oikeastaan pitäisi ommella jonkinlainen nukkumakorin suojus kankaasta. Koriin voisin petata nuket nukkumaan joko peiton alle tai peiton päälle. Nyt ne nukkuvat milloin sängyllä, milloin komeron hyllyllä.
Nalle on 40 v vanha. Karvat kuluneet pois, siksi on hyvä pitää puseroa päällä. Vauvanukke n. 25 v. vanha, siis tuo isompi. Sen vaatteiksi sopivat pienet vauvakoot. Pienempi nukke on muutama vuosi sitten ostettu, jotta saan tehdä sille nukenvaatteita! Myyjä kassalla totesikin, että hankit itsellesi töitä! Tuon vaaleanpunaisen mekon olen neulonut soveltaen jotain Novita-lehden tai Suuri Käsityölehden ohjetta.
Peitto, jolla nukke makaa, on puuvillalankapaloista virkkaamani.

Tämä nukenpeitto on palasista ommeltu lähes 40 vuotta sitten. Toinen puoli on yksiväristä vihreää kangasta.
Nämä nukenhousut ja -takki on neulottu jokin aika sitten television äärellä. Puuvillalangasta.

Nämä nukenhousut on neulottu villalangasta isolle nukelle, sopisivat hyvin oikean vauvankin housuiksi. Pidän tästä mallista erityisesti ja olen etsinyt sen ohjetta tehdäkseni lisää pöksyjä, mutta en löydä ohjetta enää mistään! Housut on muistaakseni neulottu yhtenä kappaleena, ts. ei ole mitään ommeltuja saumoja, vaan kaikki muodot on saatu lisäämällä ja vähentämällä silmukoita. Kunpa vielä löytäisin sen ohjeen!
Salomonin solmuilla tehty huivi.


 Kotiväki-puuvillalangsta neulottu vauvan/nuken takki.
Nuken/vauvan slipoveri ja laukku.

Sukkia ja ranteen lämmittäjiä.

Näin sitä muututaan lapsenmieliseksi uudestaan, kun ikää tulee. Lapsuudesta muistan kaivanneeni suunnattomasti hienoa nukkea ja vaatteita sille. Elettiin kuitenkin niukkuuden aikaa, eikä nukkeja niin vain ollut saatavilla, muita kuin räsynukkeja, joille ostettiin sitten guttaperkkapää kaupasta, muuten tehtiin itse. Vaatteisiin ei juuri ollut mitään kauniita kankaita saatavilla. Ainakaan nukenvaatteisiin. Muistan, että suunnittelin erilaisia vaatteita ja yritin ommella niitä vanhoista, hylätyistä pitovaatteista.
Sieltä kai juontaa tuo halu tehdä nukeille jotakin kivaa. Ja kun on lapsenlapsia, he saavat sitten leikkiä näillä mielin määrin täällä mummolassa.

2 kommentarer:

 1. Ihastuttavia nukenvaatteita!
  Kyllä mummulassa on ollut iloista tohinaa lastenlasten kanssa.
  Emilin hymy on valloittava!
  Jep, nyt on pääkallokeli ... apostolinkyydillä töistä tullessa tein vajaan kilsan matkalle enkat 45 min! Ei oikein tiennyt kävelläkö, kontatako vai vallan ryömiä.
  Loivassa alamäessä vaan luisui alas vaikka seisoin paikallani =O
  Ihanaista keskiviikkoa!

  SvaraRadera
 2. Kiitoksia Tarina! Touhua on ollut ja kelit on kamalat. Varovasti liikenteessä! Hyvää keskiviikon iltaa!

  SvaraRadera