lördag 15 januari 2011

Lauantai

Tänään aurinko näyttäytyy silloin tällöin korkealla olevan ohuen pilvi- tai sumupilvikerroksen läpi ja lomitse.
Lauantai eikä kiirettä mihinkään. Nukuinkin niin hyvin, että en aikoihin ja pitkään. Ilman mitään nukutuspillereitä. Menin vain aikaisin nukkumaan, kun väsytti ja heräsin 10 tunnin jälkeen! Luksusta! Ylellisyyttä!
Sitten olen hiljakseen lähtenyt ulos, kannoin puita sisään niin paljon kuin sisätiloihin sain mahtumaan. Ulkona kirpeähkö 12 asteen pakkanen. Annoin siemeniä linnuille, mustarastas oli taas juuri syömässä ja väistyi syrjään vasta ryhtyessäni nostamaan siemensäiliön kantta. Viereisestä kuusesta se katseli, mitä tapahtuu ja luultavasti palasi syömään.
Hain lehden laatikosta. Silloin aurinko paistoi täydeltä terältä. Eipä ollut kameraa mukana.
Tuossa kuvassa näkyy jälkeni, kun kahlasin koko talven kerääntyneessä lumessa rantaan ja mökille, katsomaan, mitä sinne päin kuuluu. Ei näkynyt kumma kyllä yhtään kauriin jälkiä. Rannassa on lunta, lunta.
Mökin katolla on myös lunta, mutta toivoa vaan saa, että se sieltä alas tipahtaa ilman suurempia vahinkoja. Terassillakin oli paksu lumikerros. Mutta oven edessä ei lunta ollenkaan, joten pääsin sisään hyvin. Siellä sisällä on peruslämpö päällä, sisällä talvehtivat viime kesänä hankkimani pari puksipuuta ruukuissaa. Viheriöivät siellä viiden asteen lämmössä.
Tässä etualalla toinen ja toinen tuolla kauempana. Yhtä vihreitä nyt kuin tässäkin. Saattaisivat selvitä talven yli esim. kasvihuoneessakin (kylmässä), mutta enpä ruvennut vielä kokeilemaan. Oli muuten hiki hatussa, kun olin tuon lumessa kahlauksen tehnyt! Mutta kuten kuvastakin näkyy, aika pilvistä on ajoittain. Illaksi ja huomiseksi onkin taas luvassa uutta lunta.
Nyt olisi vielä se imurointi tekemättä, jota jo muutaman päivän ajan olen suunnitellut...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar