lördag 22 januari 2011

Lähes kuvaton edelleen

Otin kyllä juuri kuvan täysikuusta (aavistuksen verran jo ruvennut kapenemaan oikeasta laidastaan), mutta eihän siinä kuvassa näy kuin mustaa taivasta ja pienoinen vaalea täplä. Klikkaamalla sitä saa kuvan vähän tokenemaan. Voinhan sen kyllä tähän ottaakin, siis tässä täysikuu lauantaiaamuna.
Taisi tulla jokin puunoksa kuun eteen. Taivas pilvetön ja kuunvalo selkeä. Kuitenkaan kamerassa ei siitä kaikesta näy mitään. Luvassa on ehkä aurinkoinen päivä, joten silloin kai saa kuviakin otetuksi.
Jotenkin vain ei ole ollut mitään kirjoittamista. Olin elävänmallin-tunneillakin, mutta ei sekään oikein innosta  juuri nyt. Taidankin palata asiaan myöhemmin.
Jotta mukaan tulisi vähän väriäkin, eiliset amarylliksen kuvat saavat tuoda sitä.


Neljä isoa kukkaa kaatoivat painollaan koko ruukun, oli kukkavana leikattava irti ja pantava vaasiin. Mutta eipä hätää, uusi on tulossa! Ja ilostuttavathan nämä kukat silmää vielä jonkin aikaa.
Oikeastaan pitäisikin suunnitella jo ensi kesän puutarhatöitä ja istutuksia. Mihinkä panen viinimarjapensaat kasvamaan, uusi penkki niille tehtävä. On vanhoja mustaviinimarjapensaita ja uusia taimia, on myös punaisia viinimarjapensaan taimia (mikäli ovat pysyneet hengissä talven yli). Mihin saisin perustettua uuden mansikkamaan, vaikka pienenkin, puhumattakaan kaikista perennoista ja ennen kaikkea ruusuista, jotka haluaisin oikein kunnolliseen ruusutarhaan, että ne pääsisivät oikeuksiinsa. Tietäisiköhän joku neuvoa, voiko tietokoneella tällainen amatöörikin tehdä puutarhasuunnitelmia oikein konkreettisesti piirtämällä kukkapenkkejä ym.? Ja mikähän ohjelma se olisi...

2 kommentarer:

 1. Onpas komiat kukat amarylliksessä, ne tahtoo olla tosiaan vain niin painavat, jotta eivät pystyssä pysy.

  Minäkin otin kuusta kuvan, aivan samanmoinen siitä tuli. Oisko se noita-akka kun lentää luudalla kuun edessä, niin kuin vanhoissa pääsiäiskuvissa.

  Meillä on aivan mahdottoman monta marjapensasta mökillä, mustaa, valkoista, punaista ja karviaisia kahta laatua. Sitten vielä vatukko tunkee pihaan saakka. Ei saa syötyä niin paljon marjoja kun niitä tulee kesäaikaan. No, parempi niin, kuin ei ollenkaan.

  Löytysköhän ihan googlettamalla joku suunnitteluohjelma, en ole kokeillut mutta luulisin.

  Minäkin haaveilen ruusutarhasta. Nyt on vain juhannusruusu saunan nurkalla ja kaivon kupeessa joku hento punainen villiruusu, joka kyllä leviää hurjaa vauhtia nurmikolle.

  SvaraRadera
 2. Hei Markka! Kiva kuulla kuulumisiasi! Taisikin tulla noita-akka mukaan ottamaani kuvaan!- Parempihan se on, että on marjapensaita, saa syödä vaikka suoraan pensaista. Täytyykin googlettaa, en vielä päässyt ajatuksissani niin pitkälle. Olis kiva saada suunniteltua jo ennen kesätöitten alkua, ainakin suurinpiirtein.- Minullakin on juhannusruusu, tai -ruusuja, sillä olen lisännyt sitä useampaan paikkaan. Se on ihana! Ei Suomen kesää ilman juhannusruusua! Se vain kukkii niin lyhyen ajan, siksi on hyvä olla muitakin, että riittäisi ruusunkukkia koko kesäksi. Minä tykkään tuoksuvista ruusuista. Mutta ne ruusupenkit pitäis kaivaa ensin johonkin. Ne villiruusut leviävät elinvoimaisesti, niiltä on lopulta rajoitettava pääsy viljellylle alueelle.

  SvaraRadera