onsdag 26 juni 2013

Veljekset kuin... Bröder

Veljekset kuin ilvekset, neljä variksen poikasta asustelee tässä kotipuissa. Nekin tuntevat olonsa kotoisaksi täällä, vanhemmat katselevat jostain puun latvasta.
Fyra kråkungar letar efter mat i gräset och gången. Klicka på dem så ser du bättre!
Klikkaa kuvaa isommaksi, että näet veljekset paremmin. Ehkä siinä on jokin siskokin joukossa. Ruokaa etsitään silmä tarkkana. Oikealta puolelta, päivänkakkaroiden alta, löytyi nähtävästi jotakin syötävää.
Äsken tuli muutama vesipisara, Tulin sisään, kun luulin, että tulee sade, mutta ei tullut. Aurinko paistaa taas.
Jag kom in, för det såg ut att det börjar regna, några droppar fick jag på mig. Men inget regn och solen skiner för fullt igen.
Ensimmäinen sormustinkukka on auennut soraisella kasvupaikallaan. Sormustinkukat pitävät helteisistä ja hiekkaisista kasvupaikoista näköjään. Tämä on itse paikkansa valinnut.
Första fingerborgsblomman har slagit ut. De trivs på torra sandiga och soliga platser ser det ut som. Den här platsen har den själv valt ut.
Kauempana lupiinit vielä kukkivat, varjolilja on nupulla vasta ja kultapallot vasta puolimittaisisa. Liekö suopayrtti tuo vaaleansininen kukka oikealla.
Altaanin kaidetta vasten pystytin kahdesta 70-luvun hyllystä kukkatelineen. Alla on toinen samanlainen
Två 70-talshyllor travade på varandra får utgöra en blomställning i sommar.
Yhden Gingkoistani, siirsin aurinkoisemmalle paikalle ja samalla suojasin tällaisella puuhäkillä etteivät peurat sitä söisiä. Auttaneeko tuo sitten. Toivottavasti.
En av mina Gongkos flyttade jag över hit till solen. Byggde in den i en trästavshägnad. Hoppas den skyddar för rådjuren.
 Ja libstickan eli lipstikan olen siirtänyt rapunpieliin. Sen tuoksu tuntuu nenässä ohi mennessä.
Och libstickan har tagit sig vid trappan, på båda sidorna. Man känner doften ifrån den när man går förbi.

6 kommentarer:

 1. Meillä on harakka-veljeskunta pihassa.

  SvaraRadera
 2. Hauska seurata niiden touhuja.

  SvaraRadera
 3. Harakat ovat ihan hauskoja vaan kovia meluamaan. Aamuyösta siinä kolmenaikaa alkaa melu makkarin ikkunan alla. Siitä en tykkää koska olen muutenki huono uninen.

  SvaraRadera
 4. Varikset ovat hiljaisempia, harakat tosiaan saattavat käräjöidä keskenään äänekkäästi.

  SvaraRadera
 5. Minusta varekset ovat niin mielenkiintoisia seurattavia. Fiksuja kuin mitkä. Esim. dippaavat kuivia leipiä rapakossa, jotta ne ovat helpommin nautittavissa.
  Puutarhassasi vehreyttä piisaa, kaunista.
  Mainiota viikonvaihdetta!

  SvaraRadera
 6. Tarina, varikset ovat todella viisaita ja niitten touhuja on mielenkiintoista seurata. Varmaan keksivät tehdä tuollaista. Ainoa varjopuoli, että ne ovat myös aikamoisia rosvoja, vievät pikkulintujen munia ja poikasiakin. Mutta eiköhän se luonto hoida tasapainon. Kiitos, vehreyttää on nyt, nauttikaamme siitä! Samoin sinulle!

  SvaraRadera