lördag 15 juni 2013

Kokeiluja kasvien kanssa Testar växter

Kultasade, gullregn (Labyrnum), on saanut lehtensä ja viheriöi upeasti. Vielä odotan kukkien ilmestymistä. Tämä on suhteellisen nuori yksilö, joten ehkä kukinta alkaa myöhäisemmällä aikataululla. Neljä muuta yksilöä on samassa vaiheessa, siemenestä kasvattamiani. Sijainti on kyllä hiukan varjoinen, sekin saattaa vaikuttaa kukinnan ajankohtaan. 


Arvatkaapas mikä tämä on!
Tämä pieni puun- tai pensaantaimi on SINISADE, Wisteria sinensis. Talvehtinut tässä ulkona pakkasessa ja tuiskussa. Olen kasvattanut sen siemenestä. Ennen tätä kokeilua ostin "valmiin" taimen taimimyymälästä, mutta se ei kestänyt montaa talvea. Voi olla myös, että kasvupaikka ei ollut sopiva eikä hoitokaan.  Nyt yritän uudestaan. Eihän tämän pitäisi talvehtia täällä ulkona, mutta kuka tietää...

6 kommentarer:

 1. Kasvikokeilut ovat aina mielenkiintoisia. Jännitystä ja huokauksia vaan monesti hyvin palkitsevaa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sirkkis, jännittävää ja välillä murheellista, mutta mielenkiintoista se on. Ja ennen kaikkea pitkäjänteisyyttä vaativaa, tuloksia näkee vasta vuosien jälkeen, jos näkee... Ihana auringonpaiste sukeutui sunnuntai-iltapäiväksi aamun sateen jälkeen.

   Radera
 2. Kiva nähdä, kun itse siemenestä kasvatetut menestyksellisesti jatkavat kasvuaan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Marja-Leena, niin on, vaikka kasvin isona näkeminen vie aikaa. Mutta siinähän on asian ydin, nähdä kuinka usein hyvin pienestäkin siemenestää kasvaa vaikka iso puu... Eikö ole ihmeellistä. Mukavaa sunnuntai-iltaa sinulle.

   Radera
 3. WoW sinisade ja iha ite siemenestä kasvatettu.
  Iloisia päiviä!

  SvaraRadera
 4. Tarina, eikö olekin uskomatonta! Ja vielä uskomattomampaa, että se ainut hengissä selvnnyt siementaimi on talvehtinut täällä ulkona! minä vaadin paljon näiltä kasveiltani. Mutta nyt on vaarana, että joutuu peuran suuhun, toivottavasti ei kuitenkaan liian pahasti.

  SvaraRadera