måndag 10 juni 2013

Antaa sataa

Sataa, sataa. Ei mitään rankkasadetta toistaiseksi ainakaan, mutta sataa niin että kaikki on märkää ulkona. Siispä sisäpäivä tänään. Onneksi kävin jo aikaisin aamulla lenkilläni. Silloin oli kuivaa, mutta pilvistä ja suht. tyyntä. Viisi joutsenta oli nauttimassa pellolla aamuateriaansa vihreästä ruohosta tai oraista. Ja ehdin vielä käydä kaupassakin, ennenkuin sade alkoi.
Ajattelin aloittaa ikkunapesukierroksen tänään, pestä verhoja mutta en teekään sitä,  koska rupesi satamaan.
Sen sijaan jatkan aloittamaani jakun teelmää jota neulon/ kudon farkunsinisestä puuvillalangasta.
Malli on tämän kesän Novita-lehdestä. Toinen etukappale on valmistumassa, vielä on hihat jäljellä. (Klikkaa kuvaa suuremmaksi niin malli näkyy paremmin)
Lauantain häitä naapurissa tuli tietysti seurattua. Tässä häävieraat kävelemässä Drottningholmin linnaan  heitä kuljettaneelta Stockholm-laivalta.
Kuningas ja Silvia-kuningatar astelevat maihin.
Itse hääpari.
Ja takaapäin.
Heillä onnisti sään puolestakin.
Aznavour -musiikki viihdyttää sadepäivääni.

6 kommentarer:

 1. Ihana neule ja kuvio kiva. Minäkin istuin häitä katsomassa. Mietin kenen kaikkien ruotsalaisten kuninkaallisten häissä olen 'ollut' jokaisen kuninkaan siskojen häistä alkaen. Monissa euroopan kuninkaallisten häissä siis perinne . Aikoinaan luin Damernas värdiä ja kaikki jutut 'Sessaneista' oli ihana seurata niiden elämää. Nyt olivat vanhoja lauantain häissä ja kumminki kaikki vielä elossa.

  SvaraRadera
 2. ON se jännää seurata näiden aristokraattien tapahtumia, kauniita kuvia ja muutenkin kuin satua vain näin tavalliselle tallaajalle. Vain vuosia karttuu heillekin niin kuin meillekin. Siitä eivät ole säästyneet. Keräsin jo pikkutyttönä lehdistä kaikki prinsessojen, missien ja filmitähtien kuvat talteen. Ns "albumeja" olen säilyttänyt tähän päivään saakka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Minäkin keräilin ja liimailin niitä ja sitten tuli päivä kun yritin niitä löytää lapsuuden kotini vintiltä. Kaikki poissa ja kukaan ei tiedä missä ja koska kadonneet.

   Radera
  2. Sirkkis, harmi että ovat kadonneet mutta niinhän sitä usein käy. Ihmettelen vain, kuinka sain nämä omani säilymään, mutta olen iloinen, että ovat tallessa. Löytäisitpä sinäkin vielä omasi, jostakin?

   Radera
 3. Härligt med regn! Här väntar vi förgäves på åtminstone några droppar, kanske i natt... :)
  Fin tröja du stickar i vacker blå farkkufärg!
  Ha så bra!
  kram

  SvaraRadera
 4. Det håller jag med om, Lisbet, regn behövs nu! Jag är så nöjd också att ingen åska har synts nu. Tröjans färg matchar bra min gråa hårfärg! Ha det bra nu på sommarlov, härliga sommarupplevelser önskas! Kram

  SvaraRadera