tisdag 15 november 2011

Aurinkoinen viikon alku En solig start på veckan

heti maanantaina. Aavistus talven kylmyydestä on kyllä jo tosiasia.
-har det varit sedan måndag, fast det har nog blivit en aning kallare i luften.
Ensin oli käytävä apteekissa. Noudin  uusitun reseptin terveyskeskuksesta ja menin sitten apteekkiin, josta piti saada kolmea eri lääkettä hengen pitimiksi. Poikkesin samalla viereiseen kukkakauppaan kysymään kevätsipuleita, mutta heillä oli enää vain eioota myytävänä. Samoin oli supermarketissa, vain amarylliksen sipuleita oli myynnissä.
Först till apoteket; innan dess hämtade jag ett förnyat recept från hälsocentralen och sen tog ut tre sorters mediciner på apoteket. Tittade in i blomsteraffären, men det fanns inga vårlökar kvar
Sitten ajelin kauniissa syysauringonpaisteessa Getaan, kauniiseen  ja hiukan eksoottisen oloiseen kuntaan, josta löydän  Pettas-yrityksen, (suuri kyltti tien varressa ilmoittaa sijainnin, vaan enhän minä malttanut ottaa kuvaa).

Tänään oli jatkettava terveydenhoitolinjalla ja käytävä kaupungissa sairaalan vastaanotolla tarkistamassa veriarvot. Ne olivat vähän ohuenlaiset joten lääkitystä lievennettiin hiukan. Siitäköhän on johtunut viime aikojen väsymyksen tunne ja alhainen verenpaine sekä tiheä sydämen syke eli pulssi...
I dag måste jag fortsätta med hälsovården och tog ett blodprov på sjukhuset. det visade sig att värdena låg litet för lågt så jag får minska på dosen litet. Kanske den senare tidens trötthet, lågt blodtryck och hög puls beror på det...
Koska on pidettävä taukoa välillä, otin muuutamia aurinkoisia kuvia tänäänkin.
Tog några soliga bilder under pausen i dag.
Sinisellä taivaalla on jatkuva liikenne ensin yhteen suuntaan. Det pågår en livlig trafik däruppe...
Ja vastaantulijoitakin on. Och man har mötande trafik också.

Vesi heijastaa samaa taivaan sineä. I vattnet speglar sig himlens blåa färg.
Kamera päin auringonvaloa. Kameran mot solen.
Tuolla, idän suunnalla, kumpupilvet kohoavat kuin alppien vuoristo. Där, i öst, tornar sig cumulusmolnen upp som en alpernas bergskedja.
Ja lännessä aurinko laskemassa. Och solen går ner i väst.

8 kommentarer:

  1. Hej Sirkka,

    fina bilder av vår "sensommar":)!
    Skönt om du får ordning på dina "krämpor" med medicineringen. Hoppas så!
    Ha det gott!

    SvaraRadera
  2. Karin,
    tack för det, det har varit fina dagar nu igen! Jag hoppas få bukt med krämporna, fast det inte är roligt att medicinera sig heller. Men vad göra; bra, att det finns mediciner att tillgå i alla fall, då man är i behov av dem.

    SvaraRadera
  3. Kaunis oli päiväsi kun kuvatkin niin aurinkoisia. Tänä aamuna kahvikuppostani juodessa katselin tuonne järvelle josta aurinko aloitti nousun ja voimalla pyyhki pilvet pois.Sanoin ,että Luoja antaa kauniin päivän. Sellainen se myös oli.

    SvaraRadera
  4. Nu ska du sköta om dig bra...

    Vackra naturbilder. Den här tiden på året är naturen vacker på sitt sätt.

    Ha en fin dag!

    SvaraRadera
  5. Sirkkis,
    Kyllä se Luoja on meitä tänä vuonna muistanut hemmotella kauniilla syksyllä! Mukavaa, että sinullakin oli siellä aurinkoista:) Mukavaa päivänjatkoa!

    SvaraRadera
  6. Lisbet,
    tack för din omtanke:) Jag skall sköta mig! Tack för bildkommentaren. Naturen kan vissa stunder vara vacker på hösten också, trots att allting går i vila. Jag älskar nog den här årstiden. Ha en fin dag du också!

    SvaraRadera
  7. Kauniita kuvia ja mukavannäköinen paikka tuo missä kävit. Minäkin äsken ihastelin auringonlaskua, kuviakin yritin ottaa muttei tainnut oikein onnistua.

    SvaraRadera
  8. Anja,
    on aivan ihanan upeaa, että voimme näin lämpimässä (suht.koht.) ihailla kauniita auringonlaskuja:) Kiitokset ja toivon, että teillä päinkin vielä kesän lämpö viipyilee... Vai onko teillä jo lunta?

    SvaraRadera