fredag 4 november 2011

Harmaata Grått

Marraskuun säätä, siis harmaata. Mietin, korjaisinko vanhan lintulaudan vai tekisinkö kokonaan uuden. Kas siinä kysymys! Linnut ja oravat ovat käyneet katsastamassa ruokintapaikkaa. Vielä ei ole mitään tarjolla valitettavasti.

November väder, alltså grått. Jag funderar på om jag skulle laga den gamla fågelbrädan eller bygga en helt ny. Ja, det är frågan! Fåglar och ekorrar har varit och inspekterat matplatsen. Ännu finns det ingenting serverat, beklagligtvis.
 Puitten keltainen loisto on pudonnut maahan puiden juurille. Jos ne sieltä haravoi pois, häviää myös niiden antama valoisa väri. Siis saavat olla paikallaan.
Trädens gula soliga färg har fallit till marken under.  Om man krattar bort dem, försvinner samtidigt den gula soliga färgen. Alltså de får ligga kvar.
Kolme päivänkakkaraa täydessä kukassa ihmettelee päivien lyhyyttä ja valon vähyyttä.
Tre stycken prästkragar i full blom undrar säkert hur dagarna är så korta och ljuset så knappt.
Ensimmäinen kranssiyritykseni. Taatusti kotitekoinen ja luomua! Oksat ja runko otettu pihan laidalta. Kuusen oksat kaadetuista puista.
Mitt första försök till en krans. Garanterat hemmagjord och ekologisk! Grankvistar och kvistar till stommen från gården. Grankvistarna efter några fällda granar.
Kasvihuoneessa kukkii punainen pelargoni juurellaan punakirjava juoru varmaankin.
I växthuset blommar en röd pelargon med en aronsskägg eller ngt bredvid sig.
Iltapuhteet alkavat olla pitkiä, kolme sukkaparia on valmistunut iltaisin istuessa telkkarin edessä. Palmikkosukkia Novitan viimeisestä sukkalehdestä.
Aamupäivällä hain varastot täyteen polttopuita tänne sisälle. Keittiössä olen jo polttanut, kohta sytytän tulen kaakeliuuniin illan viihteeksi.
Kvällarna börjar bli långa, tre par strumpor har blivit stickade ffr tv:n.
På förmiddagen fyllde jag på med  ved i vedförråden här inne. Skall snart tända en brasa i kakelungen, eldade tidigare redan i köksspisen.

10 kommentarer:

 1. Harmaa on marraskuun päivät. Maisema aloittaa talviuniaan. Ihana olla sisällä ja tehdä käsitöitä, Minä poltan kynttilöitä ja niiden tuiketta katselen. Kaunis sinun kranssi juuri tullainen luomu on paras :)

  SvaraRadera
 2. Sirkkis,
  Juuri niin, ihanaa kun saa olla sisällä lämmössä, tehdä käsitöitä, katsella tv:tä, polttaa kynttilöitä ja takkatulta. Kiiitos, kun kehuit kranssiani, minusta myös tuollainen luomu on parhain:)

  SvaraRadera
 3. Kaunis kranssi ja upeita sukkia!
  Marraskuu on kaikkein harmajin kuukausi koko vuodessa.
  Lumen tekemää valon illuusiota on turha odotella, kun on niin lämmintä.
  Namu unia!

  SvaraRadera
 4. Kiitokset, Tarina! En ole kyllä yhtä nopea neuloja kuin sinä, luulisin, mutta sukkapari silloin tällöin. On tosi hämärää nykyään. Mutta minä pidän siitä enemmän kuin lumesta:)
  Kohta on hankkiuduttava namu-unille, niin; niitä toivotan sinullekin:)

  SvaraRadera
 5. Härliga sockor och en fin krans!

  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 6. Tack skall du ha, Lisbet! Ha en fin dag du också i gråvädret och trots det!

  SvaraRadera
 7. Taas oli kiva käydä sivuillasi!
  Tyylikäs kranssi, yksinkertaisuudessaan. Havut hienosti korostui.
  Punaraita juoru kaunis, vaikka pistokkaan tuosta toivoisi. Sopisi värit harmaa/valkoiseen sisustukseeni. En tosin mikään sisäkukkaihminen ole mutta jokin väripilkku olisi paikallaan.
  Sukkaa pukkaa siellä ja täällä.
  Ihanaa tämä "hämäränhyssy" kynttilöineen kaikkineen.

  SvaraRadera
 8. Sanos muuta, SinikkaHelena, ihanaa on tämä hämäränhyssy!! Aivan omaa luokkaansa hiljentämiseen ja rauhoittumiseen. Kiitos käynnistäsi ja kommentistasi! Mukavaa syksyn jatkoa!

  SvaraRadera
 9. Tittar in och önskar dig en bra början på veckan!

  SvaraRadera
 10. Tack för titten, Lisbet! Hoppas du har haft en bra måndag fått så en bra start på veckan!

  SvaraRadera