söndag 11 augusti 2013

Sumuinen sunnuntaiaamu En disig söndagsmorgon

Sunnuntaiaamu valkeni sumuisena, tyynenä, mittari näytti 13 astetta, kun lähdin pyörälenkille. Ajatuksenani oli ottaa valokuvia taloista, joiden ohi pyöräilin, tai taloryhmistä. Tsii  sain kokea pettymyksen, sillä sumua oli todella niin runsaasti, että eteen ei nähnyt paria kymmentä metriä enempää.  Eikä se siitä ruvennut hälvenemäänkään. Silmälasini kävivät sumusta sumuisiksi, jopa vaatteisiin tunkeutui kosteus.
Jag tog mig en runda med cykeln tidigt på morgonen. Tänkte ta bilder på vissa ställen, men tji fick jag, det mesta låg i höljd av dimma. Haga kungsgård är så nära belägen vid vägen, att där fick jag några bilder. Samtidigt hördes det ljud och kackel från åkrarna, där det var massor med fåglar, av ljudet att bestämma, både gäss, svanar och tranor.
Jopa oikean tienhaaran tunnistaminen oli hankalaa, piti kurkistaa silmälasien yli ja todeta, missä mentiin. Tuolla edessä olevilta pelloilta kuului valtaisa lintujen metakka, siellä oli varmaan hanhia, joutsenia ja kurkia paluumuuttamassa. Tässä niillä on tapana pitää kokousta ja ruokailla. Ne varmaan kerääntyvät myös isommiksi joukoiksi lähteäkseen sitten taas eteen päin.
Varsinainen kohteeni oli tämä kuninkaankartanon navetta, joka jää nyt lopullisesti paitsioon, kun uusi on rakenteilla.
Ladugården på Haga var ett av mina motiv, som jag tänkte fota. Så dimmigt syntes den också, fast den ligger ju intill vägen. Den gamla lagården alltså, den nya håller på att ta form på andra sidan om vägen, bakom min rygg här så att säga.( Den nya har jag nämnt åtminstone i inlägget den 6.7.2012)(Och faktiskt i det föregående inlägget!)
Sw sijaitsee aivan tien vieressä, joten jotain sain näkymään valokuvassa, tosin harmillisen harmaana.

Uusi on rakenteilla tien toisella puolella. Siitä olen kertonut aikaisemmissa postauksissa (mm 6.7.2013)(Ja tosiaankin tuossa edellisessä postauksessani on valokuva siitä, en muistanutkaan.)
Lopuksi vielä kivimakasiini, josta siitäkin on ollut kuvia täällä aikaisemmin (kesällä 2012)
  och stenmagasinet har jag nämnt i inläggen sommaren eller hösten 2012.
Toisella kerralla sitten parempia kuvia.
Nyt paistaa aurinko ja sumu on poissa. Mittarikin kipuaa ylöspäin jo lähellä 20 asteen rajaa. Sunnuntairauhaa meille kaikille.
Bättre bilder en annan gång. Nu skiner solen igen och dimman är borta. Temperaturen stiger upp mot 20-strecket med fart.
Söndagsfrid till oss alla önskas!

4 kommentarer:

 1. Jopa olikin melkoinen sumu.
  Komea navetta ja makasiini.
  Kaunista päivää ja mukavia askareita!

  SvaraRadera
 2. Kiitos, Tarina! Samoin sinulle:)

  SvaraRadera
 3. Kylläpä on ollut sankka sumu. Yhtenä aamuna meilläkin oli samanlainen, kun ei autolla ajaessa nähnyt 50 m pidemmälle! Hieno navetta ja toinen kivirakennus kuvissa.

  SvaraRadera
 4. Kiitos, Anja! Ennen tehtiin rakennukset kestämään ja tehtiin myös sopusuhtaisiksi. Sumuja taitaa ruveta taas näin syksyn tullen esiintymään.

  SvaraRadera