tisdag 20 augusti 2013

Elokuuta Augustimånad

En tiedä, miksi otin tämän kuvan; ehkä valon vuoksi, jota tulee sisään ulko-oven yläpuolella olevasta ikkunasta ja samalla seinävalaisin luo omaa valoaan. Lamppuja ruvetaan tarvitsemaan aina vain enemmän taas, kun illat käyvät hämärämmiksi . Muuten uskomattoman nopeasti päivät lyhenevät, illalla on kyllä valoisaa vielä yhdeksän jälkeenkin, mutta aamulla on aika pimeää vielä viiden maissa, vaikka vielä pieni hetki taaksepäin tuolloin oli jo aurinko noussut. Ja yöllä on jo pimeää. Ei enää tassutella yön hämärissä ilman lampun valoa, mikä on erityisen viehättävää valoisina kesäöinä.
Dagarna blir kortare med en väldig fart. Kvällarna är nog ganska ljusa ännu, men morgnarna blir mörkare i rasande takt. Vid fem-tiden är det ännu mörkt, inte för länge sedan sken solen redan vid 4-5 -tiden.. Man får ta lamporna till hjälp.
Ulkona vielä pelakuut kukkivat ja monet muutkin puutarhassa kasvavat kukat, kultapallot, ukonhatut, ruusut , punahatut ja ym joista minulla ei nyt ole tuoretta kuvaa tarjota. Eikä sen puoleen, ei se kesä vielä ohi ole, lämmintä on ja aurinkoista, vaikka päivät lyhenevätkin.
Oikeastaan vieläkin hiukan liian lämmintä ulkotöihin. 
Ute trivs pelargonerna ännu. Och i trädgården blommar gullbollarna, stormhattarna, rödhattarna...

Pitäisi ruveta lapiotöihin, kaivaa esiin uusia istutuspenkkejä, siirtää joitakin kasveja jo tänä kesänä, viimeistään ensi keväänä. Toistaiseksi olen vain kaatanut muutaman puun, leikannut muotoon pari puuta, niittänyt luonnon nurmikoilta pitkäksi kasvaneet heinät ja tietysti hiukan myös kitkenyt rikkaruohoja kukkapenkeistä.
Det är dags snart att börja gräva i landen, främst för att flytta vissa växter, dela vissa och förbereda för våren.
Kävelylenkeillä olen ottanut valokuvia, ehkä joskus myöhemmin käytettäväksi maalausten aiheina.
Tässä komea rivi vaahteroita suojaamassa tonttia. Nurmikosta näkee, että aika kuivaa on ollut loppujen lopuksi.
Under promenader har jag tagit bilder, kanske för att använda dem i målningar senare. Här en vacker rad av lönnar vid vägen som skyddar tomten innanför för insyn och vindar.
Syyspuinnit ovat hyvässä vauhdissa. Tässä yksi puimuri sunnuntaitauolla.
Hösttröskningern är i full gång. Här en tröska i söndagsvila.
Ja maisemassa näkyy myös vanhoja rakennuksia siellä täällä. Tämäkin on autiotalo vasikkalaitumen perukoilla.
Och här och var syns det gamla byggnader, som här ett gammalt stockhus som står i en hage, där kalvar och ungdjur betar.

Ei sattunut tällä kertaa näkymään vasikoita laitumella.
                                          De var inte ute den här gången.

4 kommentarer:

 1. Kirjoitin sinulle vastausen blogiini.Syksy saapuu ja meilläkin kohta tuolla lähipelloilla alkaa puinti. Syksyisen oloista ja lyhtyjä olen kaivellut esille ja sisälläkin voi pian alkaa vähän kynttilöitä polttamaan. Kaunis on eteisen tervetuloa valo.

  SvaraRadera
 2. Kiitos, Sirkkis. Näin meiltä taas katoaa se kaivattu valo puoleksi vuodeksi eteenpäin.

  SvaraRadera
 3. Kauniita kuvia, vaahterat niin nätisti rivissä, ihanan näköistä. Kyllä nyt vielä päivällä lämpöä riittää, yöt alkaa olla melko viileitä. Ensi yönä saadaankin kuun valaistusta, mikäli on selkeää :)

  SvaraRadera
 4. Anja, toivotaan, että tulee pitkä, lämmin syksy. Ei näkynyt kuuta, oli pilvistä, mutta silti se hiukan valaisi.

  SvaraRadera