söndag 2 september 2012

Syksyn keltaista Höstgult

Yht´äkkiä onkin syksy. Vielä viikko sitten oli vielä kesä, vaikka aamu-usvia alkoi olla. Tänään, vaikka taas aurinko paistaakin, on selvä syksyn tuntu ilmassa. Pari päivää on satanut vettä, sekin on viilentänyt ilmaa ja lisännyt syksyn tunnelmaa. Tuskin enää kukaan viitsii ajatellakaan uimassa käymistä.
Kylässä käyneet vieraat toivat tällaisen sievän kukka-asetelman, jota olen saanut ihailla nyt jo kiitettävän kauan.
Syksyn kukkaväri puutarhassa on ilman muuta keltainen. Samettikukat eivät ole piitanneet juurikaan sateesta, päin vastoin, ne rehottavat hienompina kuin koskaan.
Ja kultapallot saavat uskomaan, että aurinko paistaa, kun ne loistavat ihanan keltaisen värisinä.
 
Keltaisia ovat kehäkukatkin.
Poikkeuksena keltaisesta ovat punahatut...
... ja päivänkakkarat siellä täällä. Aikaisemmin kesällä katkaisin kaikki kuihtuneet kakkarat pois.
Jaha, bloggerin mielestä kuvat riittävät, sillä nyt se ei suostu lisäämään yhtään kuvaa enää tähän postaukseen. Olisin vielä halunnut mukaan kuvan pihlajanmarjoista, jotka enemmän kuin ehkä mikään viestii syksyn saapumisesta.
Onnistuikin se. Tarkkasilmäinen havaitsee, että varaston ovi on saanut uuden värin. Tai värin, aikaisemmin se oli puunvärinen.
Höstens färg i trädgården är nog gul, alldeles som det är också på våren. Tagetes, guldbollar, ringblommor lyser gula. Rödhatten ger extra inslag på färgkartan. Rönnbären skickar ut höstens signaler...Förrådet ståtar med dörrar, som fått färg på sig.

6 kommentarer:

 1. Det är höst, vacker höst, med andra ord:)
  Ha en fin dag Sirkka!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Karin,
   Hösten är vacker! Det höll (nästan) upp hela dagen. Tack, det samma önskar jag dig:)

   Radera
 2. Onpas kaunis kimppu ja maljakko niin sopiva sille. Kyllä se syksyä on, meillä on koivutkin jo kovin syksyisiä (vai olikos se koivuruoste syynä). Ihania ilopilkkuja ovat keltaiset kukkasi :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anja,
   Kiva kun myös pidät maljakosta. Ajattelin, että se voisi olla sopiva. (Pojat leikkisästi sanoivat, että mamma on laittanut kukkaset mehussa maljakkoon.)Syksyhän sieltä vääjäämättä on tulossa. En ole täällä havainnut koivuruostetta. Keltaiset kukat ovat energisiä.

   Radera
 3. Syksy saapuu vaan toivotaan ei heti tule kylmää. Sinulla kukat hehkuu ihanasti. Minunki terassin ruukkutarha on upeasti kukassaan vielä. Tuo punainen maljakko kukkasin on tosi ihana.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sirkkis,
   en usko enkä toivo, että ihan heti kylmä tulee::)Sinulla on varmaan ihana ruukkutarha terassillasi. Minäkin ihastuin tuohon punaiseen maljakkoon.

   Radera