onsdag 7 december 2011

Pimeää on Det är mörkt

Vielä kymmenen aikaan on pimeää. Pakkasta n. -3 astetta, tyyntä. Toissapäivänä satoi ensi lumen, lumipälviä hiekkakäytävillä vielä jäljellä. Pakkasta ollut kolmatta päivää nyt. Hiljakseen se talvi hivuttautuu tännekin.
Ännu vid 10-tiden är det mörkt. Det är -3 grader kallt, ingen blåst.  I förrgår fick vi litet vitt på marken, litet finns det kvar av den varan här och var.  Det har varit minusgrader i tre dagar nu. Vintern nöter sig fram litet i taget.
Muuten eletään hämäränhyssyä. Annars är det bara att leva i vinterskymning.

Nautitaan takkatulen lämmöstä. Man njuter av spisvärmen.
Yritetään luoda valoa  ympäristöön kynttilöin. Och försöker sprida ljus i omgivningen med ljus, artificiella och levande.

12 kommentarer:

 1. Precis så är det, man försöker ta sig igenom allt det mörka för årstiden....snart börjar dagarna åter bli längre

  Ha det fint!

  SvaraRadera
 2. Hämärin aika vuodesta on käsillämme. Vain vielä muutama viikko ja kaamos pysähtyy ja aloittaa matkaa kohti valoisia päiviä.Sinulla on ihanat tunnelmavalot ja takanloiste ihana.

  SvaraRadera
 3. Pettas,
  vetskapen om att det svänger snart hjälper att hålla ut till dess:)

  SvaraRadera
 4. Sirkkis,
  sitähän tässä nyt odotetaan, että taas rupeaisivat päivät pitenemään:) Vaikka se käykin kovin hitaasti. Kiva kyllä tunnelmoida siihen saakka.

  SvaraRadera
 5. Hög mysfaktor! Stämningsfulla bilder!
  Här börjar det bli alldeles vitt nu, tror det snöar nu också.
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 6. Lisbet,
  Ser att det har snöat här också under natten. Nu är det väl äntligen den där vintern på gång. Mörkret är en mysfaktor också!
  Ha en fin dag du också!

  SvaraRadera
 7. Vielä jokusen päivän valonaika lyhenee, mutta kohta koittaa talvipäivänseisaus ja alkaa pienin askelin matka kohti kesää.
  Tunnelmallista hämäränhyssyä!

  SvaraRadera
 8. Tarina,
  Näinhän se on, nämä ovat vuoden pimeimpiä päiviä. Tänään pimeää kovan myrskyn säestyksellä. Ihanaa, kun saa olla sisällä vain! Kiitos, kynttilät palavat ja pian myös takkatulet. Mukavaa hämäränhyssyä sinullekin!

  SvaraRadera
 9. Pimeässä on se hyvä puoli että tunnelmaa saa luotua kynttilöillä ja valoilla....takkatuli näyttää niin kutsuvalta ... ja amaryllis aukeaa ilman auringonvaloakin !
  Olemme saaneet tänne myös ohuen lumipeitteen, joka valaisee kyllä ulkona ihmeen paljon...
  Tunnelmallista joulunaikaa !!!

  SvaraRadera
 10. Ritva,
  Kyllä..., positiivisesti ajateltu! Amaryllis on todella ruvennut jo hiljakseen avautumaan, vaikka olen pitänyt sitä viileähkössä ja ilman valoakin.Jälleen vesisade vei vähäiset lumet täältä. Onneksi myrsky on nyt mennyt ohi ja ilma vähän kirkastuu.

  SvaraRadera
 11. Hei, Sirkka. Osallistuit taitohaasteeseen Kahden talon tarinoita -blogissani tämän vuoden alussa. Jotta ei jäisi viimetippaan, lähettäisin nyt viimeinkin sinulle postia, kunhan saisin osoitteesi. Viitsisitkö laittaa sen tulemaan osoitteeseen millan.backwoods@gmail.com

  SvaraRadera
 12. OK, Millan,
  Olitpa yställinen, kun muistutit, olin unohtanut jo asian. Muuten, ei sinun ole pakko lähettää yhtään mitään, jos stressaa:D. Panen kuitenkin osoitteen tulemaan, kiitos!

  SvaraRadera