torsdag 22 december 2011

Lyhyt ja pimeä päivä Kort och mörk dag

Joulukuusia on katseltu "sillä silmällä".
Tämä kuusi olisi kaunis joulukuusenakin. Tällä kertaa se jäi vielä paikalleen kasvamaan. Sen vieressä ja takana kasvaa tammi. Isompana niille tulee ahdasta. Sitä paitsi tie kulkee vierestä. Joten ehkä ensi jouluna siitä tulee joulukuusi.
Tämä on pienempi kuusi, mutta sopisi myös joulukuuseksi. Muutaman vuoden kuluttua se on liian iso kasvamaan tässä tien vieressä ja mutkassa. Oksat alkavat työntyä tien päälle.
Vesi on edelleen korkealla, ehkä vähän alempana nyt kuin tässä kuvassa, joka on otettu kymmenen päivää sitten.
Mutta muuten on tänään vielä pimeämpää kuin tuossa kuvassa. Vaikka pilviverho ei olekaan aivan kompakti.
Ihmekö tuo, kun elämme vuoden pimeintä ja lyhyintä päivää. On muuten tyyntä, mittari on hiukan plussan yläpuolella. Ja maa on musta. Huomenna pitäisi taas ruveta tuulemaan lounaasta ja ilman lämmetä joulua kohti.
Årets kortaste och mörkaste dag. Mörkt, lugnt, litet på plussidan visar termometern. Fortfarande högvatten i viken.
På sistone har man gått och tittat på granar "med det ögat", kanske skulle den eller den passa till julgran.

6 kommentarer:

 1. Kauniita kuusia. Nyt on tosi pimeää, onneksi alkaa päivä jo pitenemään. Ihmeelliseltä tuntuu että teillä ei todellakaan ole lunta, meillä on jo melko pitkään ollut valkeana maa, se tuo valoa tähän pimeyteen. Hyvää Joulua!

  SvaraRadera
 2. Anja,
  Kyllähän se lumi toisi valoa maisemaan. Toisaalta ihan hyvä, että ei ole vielä ollut kylmää. Teillä on lunta, pukkikin pääsee kulkemaan kevyesti:) Kiitos, toivotan sinulle myös oikein, oikein hyvää Joulua!

  SvaraRadera
 3. Kummallisia ovat nämä kelit ja sää muutenki. En kyllä muista tälläista joulunaikaa, että ei pakkasta. Luntahan etelä-Suomessa ei välttämättä joka joulu ole ollut mutta pakkasta ja liukasta kylläkin. Tulvavesiä täällä on ja pellotkin kuin järviä. Ukko-kullan kanssa pohdittiin , mitähän kalat ja sammakot ajattelee kun vesi kuohupäin virtaa ja ei ole vieläkään tyventä.
  Toivotan Sinulle ystäväni joulunrauhaa ja ihanaa juhlaa perheesi kanssa.

  SvaraRadera
 4. Sirkkis,
  Olet oikeassa siinä, että pakkasta on kyllä ollut lumettomina talvina, mutta kyllä on tällaisia vetisiä syksyjäkin ollut niin, että vasta helmikuussa tullut lunta ja pakkasta. Siellä teillä päin on tulvat harmina.
  Kiitos, ja samoin toivotan sinulle ja ukkokullallesi rauhaisaa Joulua!

  SvaraRadera
 5. Jag önskar dig en riktigt skön julhelg!

  SvaraRadera
 6. Tack Lisbet! God fortsättning på helgen!

  SvaraRadera