söndag 21 november 2010

Viikko ennen 1. adventtia

on sää aivan yhtä harmaata kuin on ennenkin enimmäkseen ollut. Mittari on nollassa, ehkä +0, koska lumi on sulamassa.
Tänään ajattelin laittaa Karjalan paistia, siitä riittää  useammallekin tai useammaksikin kerraksi. En ostanut lampaanlihaa, vaikka sitä kaupassa olikin. Minulla kun on ennakkoluuloja entuudestaan lampaanlihaa kohtaan. Kuulopuheista olen ymmärtänyt, että lampaanliha maistuu lampaan villalta? Onkohan noin. En muista  itse maistaneeni! Nolottaa, kun en ostanut sitäkin, vaan tyydyin vain naudan- ja sianlihaan. Lisäksi sipulia, porkkanaa, laakerinlehteä ja maustepippuria mausteeksi suolan lisäksi. Piti laittaa se yöksi uuniin, mutta laitoinkin vasta tänä aamuna. En olisi kuitenkaan saanut nukutuksi tietäessäni, että uuni on päällä. Vaikka en kyllä saanut muutenkaan, taitaa olla se täydenkuun aika.
Siellä se muhii. Tuoksuja rupeaa leijailemaan keittiöstä. Nyt on odotettava vesi kielellä vielä muutama tunti. Ainakin kahteen saakka. Sitä ennen aion lisätä sinne perunoita sopivasti kypsymään.
Enää viikko jäljellä pikkujouluun! Vähän joulutavaroita otin jo esille.

Otin tämän joulupukin varastosta sisälle katsomaan, että valmisteluja tulee tehdyksi.

Tonttulyhty odottelee pääsyä rapulle valaisemaan yöllisten liikkujien touhuja.

Sisällä olen polttanut vanhat kynttilät lähes loppuun. On hankittava uusia. Yksi joululiinakin on päässyt jo senkin päälle.

Sattumalta näin tällaisen kyltin kaupassa. Se miellytti niin silmääni, että mukaanhan se tarttui. Tarkoitus on ripustaa se ulko-ovelle. (Tässä se riippuu keittiön seinällä kalenterin koukussa.) Toivottavasti se on sään kestävä.
Nyt perunoita kuorimaan!
Hyvää sunnuntaita kaikille tämän lukeville!

2 kommentarer:

  1. ;o) meillä on jouluisaa ruokaa ...
    lipeäkalaa ja lootia.
    Mukavaa sunnuntaita!

    SvaraRadera
  2. Kyllä ne jouluruoat maistuvatkin hyvältä näin ennen joulua! Katselin kinkkuja jo kaupassa, että ottaisiko yhden pienen maistiaisiksi, vaan enpä vielä ottanut. Laatikoitakin pitäisi ruveta tekemään jo valmiiksi pakastimeen. Kivaa sunnuntai-iltaa!

    SvaraRadera