söndag 17 november 2013

Syksyä

Marraskuun auringonpaiste tulee aika alhaalta vielä aamupäivällä. Sen totesin taas kerran. Valokuvaajakin saa pituutta vähintään puolet lisää varjosta päätellen. Lehdet ovat pudonneet, luonto hiljentynyt. Onneksi ei vielä ole tullut pakkasia. Pidän näistä pitkistä ja suhteellisen lämpimistä syksyistä.
Ja sitten kuljin tietysti rantaan katsomaan, mitä sinne kuului. Paitsi että näin tarvetta lehtien haravoimiselle, myös havaitsin veden pinnan nousseen aika huimasti nyt marraskuun aikana. Tulleeko taas tulvatalvi, aika näyttää. Laituri ainakin oli uponnut veteen aika syvälle.
Laiturille mennessä saa astella kiveyksen päällä, jossa myös on laineita. Kivettyneitä sellaisia.
Ja takaisin ylös mennessä käännyin vielä ottamaan kuvan auringossa kylpevästä lahdesta. 
Ja ohitin vielä puutyömaani, josta olen saamassa polttopuita talveksi.

6 kommentarer:

 1. En minäkään niin siitä lumesta välitä, varsinkaan nyt, kun ei ole ollut niin sumuisen kostean tuhruinen syksy kuin joskus muulloin. Mutta sellainen -2 astetta ja puoli senttiä lunta olisi aivan optimaalista, ei tarvitsisi ajaa pyörällä pimeällä päin kuusiaitaa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kirlah, tuollaiseen pakkasenn ja lumimäärään voisin minäkin myöntyä tiukan paikan tullen, jos minulta kysyttäisiin. Eikähän ole kiva törmäillä kuusiaitaan eikä muuhunkaan ihan pilkkopimeässä. Toivottavasti meidän toivomuksemme kuullaan tuolla ylhäällä.:)

   Radera
 2. Ihania VALOkuvia.
  Mainiota päivää!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tarina, no niin, onhan sitä valoakin välillä hiukan! Kiitos samoin sinulle ja kiitos kommentista (muistamisesta)!

   Radera
 3. Kauniita on nämä kuvat, vielä sitä valoa on kun osuu ulos oikeaan aikaan. Meillä saatiin jo lunta maa valkoiseksi viime yönä, onneksi ei vielä kovin monta pakkasastetta ole. Hyvää viikonloppua!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anja, on syksykin kaunis omalla tavallaan, totta on. Nyt on taas ollut niin pimeitä ja sateisia päiviä, että aurinkoa ei juuri ole nähty. Mutta pääasia ja se hyvä asia, ettei ole ollut lunta eikä pakkasta. Jää ehkä talvi lyhyemmäksi kuin viime vuosina. Kiitos Anja muistamisesta ja sinulle myös mukavaa viikonloppua. (onkin viimeinen "rauhallinen" viikonloppu ennen Joulua luulisin).

   Radera