fredag 23 april 2010

Kuvia tuijistaEilen en voinut ottaa kuvia, tänään korjasin vahingon. Siis tällaisia tuijia istutin kaksi kappaletta, yksi kummallekin puolelle terassin rappuja. Mutta niin, että ne kasvaessaan eivät tule estämään t haittaamaan näkymää ulos ikkunoista. Ja loput n. kolmekymmentä odottavat sijoitustaan. Ehkä voin antaa niitä poiskin, jos vaikka naapurilla olisi tarvetta.

2 kommentarer:

  1. Kuulostaa kyllä hienolta tuo "siemenien kerääminen lumesta ja tällaisia niistä nyt sitten tuli". Komeita tuijia. Kun asuin vielä kotona yritin (huonolla menestyksellä) "risteyttää" omenia liittämällä oksia toisiinsa.

    SvaraRadera
  2. Kyllähän se aika upealta tuntuu, kun löytää hyppyset täyteen siemeniä ja sitten peittelee ne hyvän onnen toivotuksin multaan ruukkuihin ja vie ne takaisin ulos pakkaseen, peittelee jollakin vettä läpäisevällä mutta lintuja estävällä ja lopuksi lumella ja sitten joskus keväällä sieltä rupeaa työntymään ylös pienen pieniä taimia, tässä tapauksessa tuijia. Tuo omenien risteyttäminen on siis periaatteessa aivan rutiinia, mutta vaatii kyllä paljon tekijältään. Itse en ole kokeillut vielä, tiedän, että epäonnistuisin. Kuulemma pitää olla erittäin terävä veitsi, jolla viillot tekee, saatava osapuolet istumaan lujasti toisissaan kiinni (sitomalla). Se olisi kyllä kivaa kokeilla joskus.

    SvaraRadera