fredag 13 juni 2014

Kesän kukkeutta

Päivitystä tännekin, kun luonto taas meitä hemmottelee avokätisen runsaasti. Juuti tätä olen odottanut kun kevättä ja kesää olen haikaillut. Kesän runsautta. Puutarhurina annan luonnolle vapaat kädet hyvin pitkälle, joissain kohdin sitten otan ja siistin tai parantelen (mielestäni) tulosta, yleensä saavat vapaasti kasvaa, kun ensin olen penkin tai paikan kasveille raivannut.
Kultasade innostui kukkimaan enemmän kuin koskaan ennen.Ehkä se on "aikuistumassa" nyt.
Ruusuja ja lupiineja sekaisin. Ruusu on vasta aloittelemassa kukintaansa.
Ja nämä iki-ihanat päivänkakkarat saavat vallata kaiken tarvitsemansa tilan näin alkukesästä. Sitten, kun kukinta alkaa heiketä ja olla ohi, leikkaan varret pois. Annan siementää ensin. Samoin teen lupiineille.
Juhannusruusukin jo kukkii, Varmaan kaikki on jo ohi kun juhannus tulee.
Keltaiset liljat suojaverkon sisällä. Peuratkin saavat katsella vain, ei koskea.
Rhodokin on jo täydessä kukassa.
Kuunliljatkin ovat saaneet kasvaa (melkein) rauhassa peuroilta tänä kesänä. Ovat ne vähän näykkineet lehtiä, mutta syvemmälle ei ole menemistä, sillä kepit estävät sen.
Tuolla varjossa, keskellä, kehittyvät toisen kultasateen nuput. Sinnekin tulee kukkia aika lailla.

8 kommentarer:

 1. Minäkin tykkään tuosta Kultasadepensaasta. Lasuudessani ihalin puistossa niitä kun kuljin kouluun. Pihan kukinta on jo ihanaa ja peuratkin on olleet suopeita.

  SvaraRadera
 2. Onhan se kultasade kaunis ja vähän erikoinenkin.On muistettava että se on myrkyllinen. Kukkaset loistavat, mutta taas tuli kylmä rintama, mitä sitten tuokin tullessaan. Kiitti kommentistasi, Sirkkis!

  SvaraRadera
 3. Kaunista ja kesäistä!
  Tuo kultasade on aivan ehdoton :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Susanna, kiitos! Olen odottanut kultasateen kukintaa vuosia, se kasvoi hitaasti ja hitaasti aloitti ensin muutamalla kukalla kesässä. Kaunista on nyt. Uskomatonta, että jo viikon päästä on kesäpäivän seisaus!!

   Radera
 4. Kyllä on kauniita kesäkukkia, hienot kuvat. Tuo kultasade on todella nimensä ansainnut, erikoinen ja tosi kaunis on. Päivänkakkaratkin noin runsaana siellä kukkivat, täältäpäin ovat jostain syystä vähenneet, en nytkään ole vielä missään nähnyt.

  SvaraRadera
 5. Anja, kiitos! Varmaan kymmenisen vuotta ovat kasvaneet kultasateet, ei ole siis lyhytpinnaisen hommaa. Kasvatin nämä nim. itse siemenestä. Päivänkakkarat ovat oikeita kesäkukkia, pidän niistä kovasti, samoin kurjenpolvista, jotka myös parhaillaan kukkivat.

  SvaraRadera
 6. Paljon kauniita kukkia.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos, TeSa! Koko Suomi kukkii varmaan tällä hetkellä:)

   Radera