onsdag 9 januari 2013

Suojasäätä Töväder

Uusi vuosi - se on alkanut lähes huomaamatta kaiken muun jännittävän ohella. Lumen tulo on vähentynyt, sateiden rinnalla on ollut suojasäätä jopa niin, että lumet ovat sulaneet ja paljastaneet maan esiin aukeilla paikoilla sekä puitten juurilla. Putoilevat lumimassa ovat aiheuttaneet vahinkoa jonkin verran, kuten kävi tälle hyvään alkuun päässeelle tuijalle. Katolta putoava lumi taittoi sen poikki.
Täytyy vain ottaa opiksi ja tämän suhteen toivoa parasta, että se alkaisi kasvattaa uutta vartta katkenneen viereen.
Katajat ovat suorastaan kaikki jääneet lumimassojen alle ja taipuneet maahan. Saa nähdä, kuinka ne toipuvat.
Myrskyt ovat lähinnä rannassa ravistelleet puita niin rajuin ottein, että pari paksua männyn oksaa on katkennut ja pudonnut.
Jäät elävät omaa elämäänsä, jäällä on niin vettä kuin luntakin.
Ja tottakai, lumimiehet liikkuvat myös suojasäällä.
Tällä kertaa tuli kirjattua lumen aiheuttamia vahinkoja. Onhan tämä talvi ollut myös kaunista katseltavaa. Sitäpaitsi alussahan talvi vasta on, nyt se vasta alkaakin, se oikea talvi.

Tövädret fortsätter tillsvidare. Fallande snömassor har krossat växter under sig, som min fina tuija till exempel. -Stormarna har rivit av grenar från tallar. Isen visar sig leva sitt eget liv och snömännen är på farten även i töväder.

7 kommentarer:

 1. Tuo putoileva lumi kyllä rikkoo kaiken alle jääneen. Meilläkin on oikea talvi ja vain onneksi ei hurjasti pakkasia. Minä odotan kovasti, että alkais aamulla olla valoisampaa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Toivottavasti ei enää tulekaan hurjia pakkasia. Kyllä rupeaa vähän jo tuntumaan, että päivä on pidentynyt.

   Radera
 2. Oi, tuosta sinisestä laiturikuvasta tuli mieleen Taikatalvi.
  Taianomaisia päiviä!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Taianomaisia päiviä elämme. Vaikka taitaa olla vielä edessä päin oikea talvikin.

   Radera
 3. Hyvää alkanutta vuotta Sinulle! Harmillisia nuo lumen aiheuttamat vahingot.

  Ajattelin, että voisit pienentää kuvatiedostoja blogeissa, joissa kuvien takia on maximi täynnä. Muuta kuvien kokoja alle 100:n kt:n kokoisiksi, niin silloin voit jatkaa. loita blogin alkupään kuvista ja pienennä kuvatiedostoja (ei tarkoita kuvan kokoa, joka näkyy blogissa), jos ne ovat yli MT:n.

  SvaraRadera
 4. Niin ja tallenna jpg:nä. Katsoin, että tämänkin postauksesi kuvat näyttävät olevan yli 1 Mt:n.

  SvaraRadera
 5. Kiitos neuvoista Marja-Leena! ja hyvää jatkoa uudelle vuodelle sinullekin! Yritän ottaa selvää, kuinka tämä kaikki tehdään, jospa siitä olisi sitten apua.

  SvaraRadera