lördag 25 augusti 2012

Syyskesää Sensommartid


(Tämän kirjoitin joskus elokuun alussa, en jostain syystä silloin julkaissut tai unohdin sen tehdä. )
Aika rientää, syksy lähestyy. Vielä saamme nauttia kesäisestä lämmöstä, mutta ilmassa on syksyn tuntua.  Suomen kesät ovat todella lyhyitä talvikauteen verrattuna. Mutta oikeastaan pidän kovastikin syksystä, kun päivät lyhenevät ja illat pimenevät, mutta päivällä on vielä  lämmintä pitkälle syksyyn.
Mutta vielä ei ole syksyn aika. Paljon tekemistä ulkona. Lähes koko viikko on mennyt aamupäivisin rantahiekan ja rannan restauroimiseen.
Liian suuriksi kasvaneet puut poistin, pusikot samoin aivan rannan tuntumasta. Kaikki hiekassa kasvaneet heinät, ruohot ja kaislat poistin.
Ruohikon rajaa etäännytettävä vielä rannasta.
Aamulla ennen seitsemää näytti tällaiselta. Sitten seitsemältä tuli pieni vesikuuro ja oli pidettävä tauko.
Muuten kesä on kypsymässä. Kukat valmistelevat siemeniään. Tomaatit kasvihuoneessa alkavat punastua. Kasvihuone on muuten tänä kesänä jäänyt vähemmälle hoidolle.

Det här inlägget skrev jag i början av augusti men det blev liggande och föll i glömska. Så nu kommer det här.  Stranden har blivit rensad och putsad, alltså restaurerad.
Blommorna mognar, liksom tomaterna i växthuset. Växthuset har blivit litet vid sidan om denna sommar.

4 kommentarer:

 1. Tuo sinun ranta on todella kaunis ja vielä hyvinhoidettukin. Syksyä kohti ovat askeleemme menossa vaan toivokaamme edes vähäisen lämpöisiäilmoja.

  SvaraRadera
 2. Sirkkis,
  kiitoksia kommentistasi. Luonto ottaa haltuunsa uskomattoman nopeasti sen, mitä ihminen ei hoida. Uskonpa, että lämmintä on vielä pitkään ja kauniita syysilmoja.

  SvaraRadera
 3. Tosi hieno ranta ja kaunis näkymä merelle (vai järvelle?). Valtavasti olet touhunnut puutarhan kanssa. Miten minulta sen sijaan jää puutarhassa kaikki aina vähän oman onnensa nojaan. Ja sitten se, mikä ei menesty ilman suurta hoitoa, saa seuraavana kesänä lähtöpassit.

  SvaraRadera
 4. Kirlah,
  Kiitos kommentistasi! Tämä on meren lahti, josta pääsee suoraan ulkomerelle. Mitäpä sitä muutakaan tekisi näin kesällä kuin olisi ulkona työn touhussa. Auringossa makaaminen taas ei ole minun "heiniäni". Sittenkin pidän juuri sellaisesta puutarhasta, jossa kaikki on vähän oman onnensa nojassa. Kokeilen mielelläni kaikenlaista. Jos ei jokin menesty, ei sitten, jos menestyy, hyvä. Siirtelen myös kasveja mielestäni parempiin paikkoihin, jos ne eivät jossain viihdy. Nyt juuri olisi hyvä aika tehdä sitä, kunhan tulisi sopivat ilmat.

  SvaraRadera